Karşıyaka'ya spor kompleksi

Karşıyaka’da yatırım atağı devam ediyor. 2013 yılına hızlı giren Karşıyaka Belediyesi, Sosyal Kompleksi ve Yeni Girne Konser Salonu’nun ardından, bir temel daha atıyor. Karşıyaka’nın yüzme havuzu ihtiyacını karşılayacak Spor Kompleksi’nin temeli 28 Mayıs’ta atılacak.

Karşıyaka Belediyesi’nin 2013 yatırımları arasında yer alan Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi Zübeyde Hanım Mahallesi’nde yaptırılacak. Ulusal ve uluslararası turnuvaların ile sportif faaliyetlerde bir artış yaşandığını, bunun da salon ihtiyacını beraberinde getirdiğini vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, yeni tesisin bu ihtiyacı karşılamaya yönelik olduğunu belirterek, “Mavişehir Arena 5 bin kişilik kapasitesiyle 8 yıldır hizmet veriyor. Ancak, Karşıyaka artık, sportif faaliyetlerde de çekim merkezi haline geldi. Aynı döneme denk gelen etkinliklerde sıkıntı yaşanabiliyordu. Bu ihtiyacı gidermek üzere bu tesisi projelendirdik. Ayrıca, kentimizde yüzme havuzu bulunmuyordu. Zübeyde Hanım Mahallesi’nde yapımına başladığımız tesis her iki ihtiyacı da karşılayacak” dedi.

28 Mayıs’ta temeli atılacak Karşıyaka Belediyesi Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi’nde; 1500 kişilik spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, otoparkı, kahvaltı salonu, çamaşır ve ütü odaları, misafirhanesi, soyunma odaları, duşları, kafeteryası ve canlı yayın odaları bulunacak.