53 yaşındaki madalya avcısı

İnşaat mühendisi 53 yaşındaki Yavuz Ertekin, 7 yıldır atletizm alanında aldığı madalyalarla herkesi kendine hayran bırakıyor.

Denizli’de yaşayan İnşaat Mühendisi 53 yaşındaki Yavuz Ertekin 2006 yılında atletizm sporuna yöneldi.

53 yaşındaki Yavuz Ertekin, başarısının sırrının sadece spor yapmak olduğunu söyledi. 2006 yılında Atletizm Denizli İl Temsilcisi Bülent Şenkibar ile tanıştığını belirten Ertekin, 6 yıllık atletizm serüveni boyunca yılda ortalama 30 yarışta koştuğunu söyledi. Yavuz Ertekin, "Şu ana kadar Dünya altıncılığı ile 7 Balkan Şampiyonluğum var. 25 Türkiye Şampiyonası’nda da dereceler elde ettim. 800-1500 metre ve 3000 metre kategorilerinde üç Türkiye rekorum var" dedi.

Gençlik yıllarında spor yaptığını ancak daha sonra uzun yıllar spordan uzak kaldığını belirten Ertekin, "6 yıl önce atletizm ile tanıştım. Gerek Atletizm İl Temsilcisi Bülent Şenkibar, gerekse Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ve Belediyespor Kulüp Başkanı Ruşan Uzunoğlu benim bu sporu yaparken en büyük destekçim oldu" diye konuştu. Kazandığı madalya ve kupaları evinde koşacak yer bulamadığını belirten Yavuz Ertekin, "Evde odanın biri madalya ve kupalarla dolu. Gittiğim yarışlarda kazandığım madalyaları evde koyacak yer bulamıyorum. Onları yer kaplamasın diye bavulun içine koyuyorum. Hepsinin ayrı ayrı anısı var. Manevi anlamda benim için hepsinin yeri ayrı" diye konuştu.