Cumhurbaşkanı Roketsan’ı gezdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Roketsan’ı ziyaret ederek hava savunma araçlarını inceledi ve 1230. test motorunun ateşlemesini gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Roketsan’ı ziyaret etti. Fabrikaya gelişinde Cumhurbaşkanı Gül’ü, Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, Roketsan Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eyüp Kaftan ve Genel Müdür Selçuk Yaşar karşıladı.

Şeref defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Gül’e, Genel Müdür Yaşar tarafından Roketsan hakkında bilgi verildi. Toplantıya, Roketsan Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.

Fabrika girişinde Cumhurbaşkanı Gü,l sergilenen Hava Savunma Füzesi Fırlatma Aracı, iki ayrı Çok maksatlı Çok Namlulu Roketatar, Sakarya Çok Namlulu Roketatar ve Yıldırım Füzesi Fırlatma araçlarını inceledi. Fabrikada çeşitli incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, Roketsan tarafından üretilen 122 milimetre topçu roketinin kafile kabul testleri kapsamında 1230. test motorunun statik test ateşlemesini gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Gül’ün Elmadağ’a gelişi ve gidişi sırasında yoğun güvenlik önlemleri alındığı gözlendi.

İncelemesinin sona ermesinin ardından Roketsan’dan ayrılan Gül, kendisini görüntülemek için kapıda bekleyen gazetecilere el salladı.