Türk mühendislerin eseri

Yeni nesil uçaklarda çıkan yangınlara müdahale için motoru hariç diğer kısımları Türk mühendislerce tasarlanan söndürme aracı 'Lion 8x8' Selçuk-Efes Havaalanı’nda tanıtıldı.

Volkan Yangın Söndürme Teknolojileri Şirketi tarafından yapılan söndürme aracının tanıtımına, 18 Ülkeden 80 itfaiye uzmanı ile Türkiye’nin çeşitli kent itfaiye amir ve müdürleri katıldı. Volkan Yangın Söndürme Teknolojileri Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tecim, uluslararası standartlardaki 'Lion 8x8' uçak yangını söndürme aracı hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Günümüzde yolcu taşıyan uçakların her geçen gün büyüdüğünü ve daha fazla yolcu kapasitelerine ulaştığını dikkati çeken Tecim, "Büyük uçaklara müdahale edebilecek 8x8 aracı motor aksamı hariç tamamen Türk mühendisleri ve işçilerimizle ürettik. Aracın hızlı hareket edebilmesi için hafif olması gerekiyordu. Dış yüzeyini tamamen kompozitten ürettik. 17 ton su, 2 bin 200 litre köpük taşıyan yeni nesil aracımız güçlü motorları sayesinde 20 saniyede 80 kilometre hıza ulaşabiliyor” dedi. Tanıtımda, 1974 yılından bu yana itfaiye aracı ve ekipmanları üreten şirketin diğer araçları hakkında da katılımcılara bilgiler verildi.