Yılın transferi

Kadrosunu güçlendirme çalışmalarına başlayan Barcelona, Santos’un yıldız futbolcusu Neymar ile anlaştı.21 yaşındaki futbolcu Katalan kulübüyle 5 yıllık sözleşme imzaladı. Transferin bedeli hakkında şimdilik bir açıklama yapılmadı.

Barcelona, geleceğin Pele’si olarak adlandırılan yıldız oyuncu Neymar’ı kadrosuna katarak yılın transferini gerçekleştirdi. Dünyanın en iyi oyuncuları arasında gösterilen yıldız futbolcuyu sizin için araştırdık.

Neymar da Silva Santos Júnior ya da bilinen ismiyle Neymar, 5 Şubat 1992 yılında São Paulo’da dünyaya geldi. 2003 yılında Santos’un alt yapısında futbola başlayan yıldız oyuncu 2009 sezonda profesyonel futbol hayatına başladı.Genç oyuncu her iki ayağını da harika kullanan ve top hızlı sürme tekniği ile nadir bulunan yeteneğe sahip. Yıldız oyuncu bu yetenekleri sayesinde Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük yıldızı Pelé ile karşılaştırılıyor.Genç oyuncu geleceğin Pele’si olarak kabul ediliyor. Güney Amerika şampiyonu olan Santos 2011 yılında Dünya Kulüpler Kupası da Barcelona ile kaşılaştı. Genç oyuncunun bir gol atmasına rağmen Barcelona’yı durudramamaştı. Brezilya milli takımlarında 44 maçta 31 gol atma başarısını gösterdi.