Güldüren şikayetler

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından, yerel yönetimler ile vatandaşlar arasındaki iletişimi geliştirmek amacıyla kurulan ‘Alo 153’ çağrı hattına, gerekli aramaların yanı sıra ‘ekmek büfesinde 20 lira bozuk para olmadığı için oğluma ekmek vermediler, ağladı, psikolojisi bozuldu’ gibi ilginç çağrılar da geliyor.

Adanalıların, ulaşımdan, sivrisineğe kadar birçok sorununa çözüm üretmek için kurulan Alo 153 çağrı merkezi, vatandaşlara 7 gün 24 saat hizmet veriyor. 2013 yılının başında, 1 çağrı merkezi amiri ve 20 çağrı merkezi personeli ile hizmete başlayan çağrı merkezine, günlük hayatta karşılaşılan problemlerin çözümüne yönelik çağrıların yanı sıra birbirinden ilginç şikayetler de geliyor. Gelen çağrılar arasında ‘ekmek büfesine oğlumu gönderdim. Ekmek büfesinde 20 lira bozuk olmadığı için oğluma ekmek vermediler, ağlayıp psikolojisi bozuldu’, ‘araç sürücüsü bir eliyle lahmacun yeyip, diğer eliyle çay içerek trafiği tehlikeye’ sokuyor gibi enteresan aramalar yer alıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Alo 153 Çağrı Merkezi’ne gelen diğer ilginç çağrılar ise şunlar:

"- Cumanızı kutluyorum.

- Yeşiloba TOKİ evleri civarında 2 köpek çiftleşiyor ama zor durumdalar.

- Melekgirmez Mahallesi’nin adı Tekstil Vadisi olsun.

- Özel halk otobüsü şoförü, araçta 4-5 bayan varken sürekli bayanları karalıyor ve bayandan şoför olmayacağını söylüyor.

- Cemalpaşa’da bulunan ayakkabı dükkanının içerisinde 1 milyarlık malın olduğu poşetimi, temizlik görevlileri aldı.

- Bülent Ecevit Bulvarı’ndaki kaldırımlarda bulunan ağaçları keçiler yiyor, çare bulun.

- Toplu taşıma araçlarına bindiğimde yanıma oturan kişilerin, bana yaslanmasından şikayetçiyim. Araçlarda ‘lütfen yanınızdakine yaslanmayınız, düzgün oturunuz’ gibi afişlerin asılmasını rica ediyorum

- Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nın eni kaç metre?

- 82 yaşındaki babamı evlendirmek istiyorum. Bu konuda beni bilgilendirir misiniz?

- Komşumun tavuğu duvardan benim bahçeme atlayarak, sebzelerimi yiyor. Yardım edin."

Çağrı merkezi, vatandaşların, günlük hayatında yaşadığı sıkıntılara çözüm üretmenin yanı sıra kentteki kültür ve sanat etkinlikleri konusunda da vatandaşları bilgilendiriyor. Alo 153’e, ‘madde bağımlısıyım, intihar etmeyi düşünüyorum. Bana yardım edin, hastaneye yatmak istiyorum’ şeklinde hayat kurtaracak çağrılar da geliyor.