Kuzen değilmiş...

İngiltere'nin en çok satan The Sun gazetesinin, Amerikalı şov yıldızı Kim Kardashian’ın atalarının göç ettiği Kars'ın Karakale Köyü'nden Muammer Çopur ile kuzen olduklarına dair haberin gerçek olmadığı ortaya çıktı. Kim Kardashian'ın kuzeni olduğunu iddia eden Muammer Çopur, "Abartılacak bir şey yok" dedi.

The Sun Gazetesi'nin haberine göre, Kars'ın merkez Karakale Köyü'nden 29 yaşındaki Muammer Çopur ile Kim Kardashian'ın 'Büyük büyük annelerinin kardeş olduğu' iddia edildi. İki odalı bir evi, 5 kardeşiyle paylaşan Muammer Çopur'un zengin olma hayali ile İngiltere'den gelen gazetecilere Kim'le kuzen olduklarını söylediği, öne sürüldü.

Ermeni asıllı Kardashian ailesinin 1913’de köyden göç ettikleri yolunda daha önceleri de birkaç haber yapan aynı gazetede Kim Kardashian'ın fotoğrafı ile poz veren Muammer Çopur'a ilk tepki Köy Muhtarı olan 44 yaşındaki amcasının oğlu Atilla Çopur'dan geldi. Karakale Köyü Muhtarı Atilla Çopur, "Köyde Kim Kardashian'ın ailesinin yaşadığı söylendi. Ne kadar doğru onu bilmiyoruz. Muammer, amcamın oğlu. Onların akrabalık bağları yok. Öyle bir yakıştırma yapmışlar. Ama öyle birşey yok. Uydurma haber. Nasıl yazmışlar bilmiyorum. Uzaktan yakından herhangi bir bağ yok" diye konuştu.

"ABARTILACAK BİR ŞEY YOK"

Kim'in kuzeni olarak fotoğrafları yayınlanan Muammer Çopur, hiçbir şey konuşmak istemediğini anlatırken, "Yalan yanlış haberleri, düzeltmekten yorulduk. Gelenlerle birlikte bir araştırma yaptık. Bazı sonuçlar elde ettik. Hani tam olarak biz de bilmiyoruz. Ne kadar gerçek ne kadar yanlış. Kardashian'ın yaşadığı yerler daha önceki ırkımızın, kökeninin geldiği yerler. Öyle bir bilgi elde ettik. Abartılacak birşey yok yani. Normal olan birşey" dedi.

DHA İKİ YIL ÖNCE O KÖYE GİTMİŞ, MUHTAR VE KÖYLÜLERLE KONUŞMUŞTU

DHA, The Sun Gazetesinin iki yıl önceki haberi üzerine Kars'a 32 kilometre uzaklıktaki Ermenistan sınırına yakın olan 75 hane ve 500 nüfuslu Karakale Köyü'ne gitmişti. 3 Aralık 2011 tarihinde fotoğraflı ve görüntülü olarak servis edilen DHA'nın haberinde yine köy muhtarı olan Atilla Çopur o zaman şöyle demişti:

"Böyle bir ünlünün köyümüzden çıkması güzel ve sevindirici bir şeydir. Gurur duyuyoruz. Bizim kızlarımız gibi gerçekten güzel bir kızmış. Gelsin, dedesinin topraklarını görsün, misafirimiz olsun. Çıkıp gelirse köyüne, biz de ilgi gösteririz, iyi karşılarız. Biz Türkler her zaman misafirperver olmuşuzdur, buyursun gelsin misafirperverliğimizi görsün."

Eski adı 'Farmason' olan Karakale'de şimdi tek Ermeni yaşamıyor. Kim Kardashian'ın haberini yapmak için Karakale Köyü'ne gelen İngiliz The Sun gazetesi muhabirlerinin "Kardashian bu köylüdür" sözlerine inanmayan köylüler muhabirleri 'hazine avcısı' sanmış.