FBI, şüphelilerin görüntülerini yayınladı

 

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI), geçtiğimiz pazartesi günü gerçekleşen Boston Maratonu'nun bitiş noktası yakınındaki  bombalı saldırıları düzenleyerek üç kişinin ölümüne, 170 kişinin de yaralanmasına yol açan şüphelilerin görüntüsünü yayınladı. FBI, Boston'da düzenlediği basın toplantısında, Amerikan kamuoyunu, şüphelilerin 'çok tehlikeli' olduğu konusunda uyardı ve görülmeleri durumunda herhangi bir tepki göstermeksizin direk olarak FBI'yı yada polisi aramalarını istedi. 
FBI'nın medya kuruluşlarına dağıttığı ve kendi resmi sitesinde de yayınladığı video görüntülerinde, Boston Maratonun bitiş noktası yakınlarında, biri beyaz öteki siyah beyzbol şapkası giyen, ikisi de sırt çantalı iki erkek, Boston Maratonu'nu kana bulayan saldırının sorumlusu olarak gösterildi.
Dünyanın en eski maraton koşularından biri olan ve geçtiğimiz pazartesi günü 117'ncisi koşulan Boston Maratonu'nun bitiş noktasında gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu, 8 yaşındaki Martin Richard, 29 yaşındaki Krystle Campbell ve adı açıklanmayan Çin uyruklu bir kişi yaşamını yitirmiş, 170 kişi de yaralanmıştı.