İzmir Üniversitesinden ABD'deki üniversite ile işbirliği

Her yıl işbirliği içinde bulunduğu üniversite sayısını ikili işbirliği ve Erasmus anlaşmaları ile arttıran İzmir Üniversitesi, State University of New York at Oswego ile yeni bir anlaşmaya imza attı. Kısa zaman önce İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ile bir araya gelen State University of New York at Oswego (SUNY Oswego )Lisansüstü Çalışmalar Birimi Dekan Yardımcısı Fehmi Damkacı’nın ziyareti yeni bir anlaşma ile taçlandı.

Ziyarette bahsi geçen lisans düzeyinde öğrencilere çift diploma verebilme ve MBA programı konularının yanı sıra, öğrenci, akademisyen ve idari personel hareketliliği, işbirliği içinde yapılacak araştırmalar ve projelerin yanı sıra kısa süreli eğitim programlarının işbirliği içinde sürdürülmesi konularında da anlaşmaya varıldı.

İzmir Üniversitesi’nin halen 13 ülkeden 18 üniversite ile ikili işbirliği, 15 ülkeden 26 üniversite ile de Erasmus anlaşması bulunduğunu hatırlatan Rektör Prof. Dr. Erciyeş, “Dünya üniversiteleri ile işbirliklerimiz sayesinde Erasmus değişim öğrencilerimizin yanı sıra 36 yabancı öğrenciye de sürekli eğitim veriyoruz. Yabancı öğrenci sayımızın ve işbirliklerimizin artması, öğrencilerimizi birer dünya vatandaşı olarak mezun etme hedefimize bizleri biraz daha yaklaştırdığı için mutluyuz” dedi. SUNY Oswego Lisansüstü Çalışmalar Birimi Dekan Yardımcısı Fehmi Damkacı’nın ziyaretinde Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş de bulunmuştu.