Türk balıkları Azerbaycan'da görücüye çıktı

Su Ürünleri Tanıtım Grubu, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bu yıl 22-24 Mayıs 2013 tarihleri arasında 19’uncusu düzenlenen Woldfood Azerbaijan Gıda Fuarı’na katıldı.

Açılışını Azerbaycan Tarım Bakanı İsmet Abbasov’un yaptığı Devlet Başkanı İlham Aliyev’in de ziyaret ettiği fuar süresince Bakü’deki 28 Mall’da çalışan baş aşçı Ahmet Koçgürbüz’ün çeşitli sos ve baharatlarla tatlandırdığı Türk levreği ve çipurası ziyaretçilerin tadımına sunuldu.

Fuara bu yıl üçüncü kez katıldıklarını bildiren Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Bağcı, Azerbaycan’da Türk su ürünlerini tanıttıklarını belirterek "Fuarın resmi organizatörü tarafından fuar süresince en fazla ziyaret edilen stant ödülünün sahibi olduk. Fuar süresince 1.500 kişiye Türk balıklarını pişirerek ikram ettik” dedi. Fuar süresince ziyaretçilere hem tadım yaptırıldığını hem de sektörle ilgili bilgi verildiğini bildiren Bağcı, şunları söyledi:

“STG olarak yürüttüğümüz tanıtım çalışmalarının meyve vermeye başladığını gördük. Artık Azerbaycan’da Türk deniz ürünleri son derece iyi biliniyor. Restoranlar ve marketlerde Türk ürünlerini bulabilmeniz mümkün, özellikle tarım ürünlerinde dışarıya bağımlı bir ülke durumunda olan Azerbaycan’a ihracatımızın artarak devam edeceğini umuyoruz.” Azerbaycan’da, marketler ve restoranlarda Türk su ürünlerinin bilindiğini ve tercih edildiğini anlatan Bağcı, Türk su ürünleri sektörünün Azerbaycan pazarında her geçen yıl konumunu daha da güçlendirdiğini belirtti. Bağcı, Türkiye’nin Azerbaycan’a su ürünleri ihracatının 2013 yılının Ocak-Nisan döneminde, 2012 yılının aynı dönemine göre yüzde 663’lük artış göstererek 74 bin dolardan 566 bin dolara çıktığını kaydetti.

Fuarda Su Ürünleri Tanıtım Grubu’nu STG Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Bağcı, Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreter Yardımcısı Özlem Katırcıoğlu ve EİB Uzmanı Gökay Çelikli’den oluşan heyet temsil etti. Azerbaycan Tarım Bakanı İsmet Abbasov da STG standını ziyaret edenler arasında yer aldı.