Engellilerden engel tanımayan gösteri

Buca Belediyesi’nin engelli vatandaşlara ücretsiz olarak açtığı ve bu yıl ilki gerçekleştirilen tiyatro kursunda eğitim gören Bucalı engelliler çıktıkları ilk sahne gösterilerinde başarılı bir performansa imza attı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Konferans Salonu’nda ilk sahne gösterilerini gerçekleştiren Bucalı engelli vatandaşları Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın eşi Oya Tatı, Buca Kültür Müdürü Sakine Akyüz, Buca Engelliler Derneği Başkanı Kamuran Parıltı ve vatandaşlar yalnız bırakmadı. Hasan Şahindoğan önderliğinde ekim ayında açılan tiyatro kursunda eğitim alan 13 Bucalı engelli vatandaş, yaklaşık 8 ay süren eğitimleri sonrasında “Kuvay-i Milliye Destanı (İsimsiz Kahramanlar)” adlı tiyatro gösterileri ile izleyenlere doyumsuz bir gece yaşattı.

Tiyatro Eğitmeni Hasan Şahindoğan’ın, Kurtuluş Savaşı’nda ismi geçmeyen isimsiz kahramanların öyküsünü, Nazım Hikmet Ran’ın ‘Kuvayi Milliye Destanı’ adlı şiiri ile derleme yaparak sunduğu tiyatro gösterisi izleyenler tarafından çok beğenildi. Gösteri sonrasında engelli vatandaşları üstün performanslarından dolayı kutlayarak çiçek veren Kültür Müdürü Sakine Akyüz, bu yıl ilk olarak açtıkları tiyatro kursunda eğitim alan 13 engelli vatandaşın sayısının önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceğini söyledi. Akyüz, “Başkanımız Ercan Tatı’nın dediği gibi bizler engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamda daha fazla yer almaları için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Bu yıl 13 engelli vatandaşımız tiyatro kursumuzda eğitim aldı ve önümüzde yıllarda bu sayının artarak devam edeceğine inanıyorum” dedi.

Bucalı engelli vatandaşların aileleri ise Kültür Müdürü Sakine Akyüz ve Tiyatro Eğitmeni Hasan Şahindoğan’a bu güzel projeye katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim ettiler.