Emekleri ve ürettikleri beğeniye sunuldu

Konak Belediyesi Semt Evleri kursiyerleri yılsonu sergisiyle yeteneklerini beğeniye sundu. Fuar Evlendirme Dairesi’nde yapılan muhteşem serginin açılışına; Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Akpınar, Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihabir Çulhaoğlu, Konak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Seçkin Aktaş, kursiyerler ve Konak Halk Eğitim Merkezi’ne bağlı kurs öğretmenleri katıldı.

Konak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Seçkin Aktaş, 2012-2013 yılında Konak Belediyesi işbirliğinde 5 bin kursiyere eğitim verdiklerini söyledi. Aktaş, “Bu yıl toplam 19 bin kişi çeşitli alanlarda ve işbirliği yaptığımız kurumlarda kurslara katıldı. Konak Belediyesi işbirliğinde düzenlenen spor kurslarına bin 500 kişi, 3 binden fazla kişi de meslek ve hobi kurslarına katıldı.

Konak Belediyesi halkımıza tüm imkanlarını açtı. Bu nedenle Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a şükranlarımızı sunarız” dedi. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, gelecek yıl Konak Belediyesi sevgi evlerinde kurs gören kişi sayısını yüzde 30’lardan yüzde 60’lara çıkartmayı hedeflediklerini belirterek, “Kurslar sayesinde kadınlarımız kurslar sayesinde sosyal iletişimde bulundu, emeğini, üretimini paraya çevirerek aile bütçesine katkı sağladı. Önümüzdeki yıl bu sayıyı daha da artıracağız. Kadınlarımızın önünü açtıkça Türkiye’nin geleceği daha aydınlanacaktır. Türkiye kadınlar ve gençlerle aydınlığa koşacak. Özveriyle çalışan öğretmenlerimizi ve emek veren kursiyerlerimizi bu güzel sergiyi açtıkları için kutluyorum. Devlet, millet, yerel yönetim işbirliği topluma da güven veriyor” diye konuştu. Bütün yıl el emeği göz nuru ile işlenen nakışlar, takılar, ahşap boyama ürünler, tablolar, bez bebek ve kitre bebekler, dikilen kıyafetler büyük beğeni topladı. Sergi 30 Mayıs Cuma gününe kadar Fuar Evlendirme Dairesi’nde gezilebilecek.