Şampiyonluk kupasıyla Körfez turu

Kadınlar Basketbol 2.Lig maçlarında 33 karşılaşmanın 31’ini galibiyetle kapatan altılı finallerde ise 5’te 5 yaparak birinci lige yükselen Altay Konak Belediyespor Lig kupasını İzmir’e getirdi. Altay Konak Belediyespor, 14 yıl sonra İzmir’de 1.Lig’e yükselen ilk kadın takımı olarak başarısını İzmirlilerle paylaştı. Potanın Prensesleri, önce faytonlarla Kordon turu attı, daha sonra gemiye çıkarak Körfez’de kupa kaldırdı, şampiyonluk pastası kesti.

Potanın Prenseslerini kutlayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, takım oyuncularına Lamia gemisiyle Körfez gezintisi armağan etti. Başkan Tartan’la birlikte Altay Konak Belediyespor Kadın Basketbol Takımı oyuncuları, teknik kadrosu, TBF İzmir İl Temsilcisi Halil Öztürk, TBF Merkez Hakemler Komitesi Başkan Yardımcısı Firuz Koçaş, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürleri Emin Küçük ve Ahmet Toprak, 14 yıl aradan sonra İzmir’in adını Birinci Lig’e taşıyan siyah beyazlı ekibin gururunu paylaştı.

Konak Belediyesporun altın yılı İzmir’de sporun adım adım ilerleyerek gelişeceğini ve başarıların artacağını söyleyen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan şöyle konuştu:

“Bu yıl Konak Belediyespor için altın yıl oldu. Ben başından beri sporun toplumu geleceğe taşıyan ve güçlendiren yönünü açığa çıkarıyorum. Bu yıl biz beş ligde mücadele ettik ve beşinde de şampiyon olduk. Kadın ve erkek hentbolda şampiyon olduk, erkek voleybol takımımız şampiyon oldu, kadın futbol takımımız hem şampiyon oldu hem de şampiyonlar liginde Barselona, Chelsea gibi ekiplerle oynayacak, şimdi de kadın basketbol takımı şampiyonluk kupasını kaldırdı. İzmirliler de bu başarıya, kendi kızlarımıza, kendi sporcularımıza sahip çıkmalı.” 2015 iddialı yıl olacak Potanın Prensesleri, kupa sevincini Lamia Gemisinde geçirdikleri kutlamalarla taçlandırdı. Tezahüratların kesilmediği kutlamada sporcular Başkan Tartan’ı da “Büyük Başkan” sloganlarıyla karşıladı. 2014 yılında takımların yeni lige alışma süreci yaşayacaklarını ancak 2015’te iddialı olduklarını da vurgulayan Başkan Tartan, yeni şampiyonlukların yolda olduğunu müjdeledi.