Lodos Urla'yı da yaktı

İzmir ve çevresinde etkili olan lodos, Urla’yı da yaktı. Urla’nın dört ayrı noktasında çıkan yangın, Urla’yı cehenneme çevirdi. Yangınlar, itfaiye ve orman işletme şefliğine bağlı yangın ekiplerinin müdahalesi ile can kaybı olmadan atlatıldı.

Urla Kuşçular köyünde saat 13.00 sıralarında çıkan ilk yangında 45 dönüm arazi ve 15 zeytin ağacı yandı. Şiddetli lodosun elektrik tellerini koparması neticesinde çıkan yangına itfaiye ve orman yangın ekipleri karadan müdahale ederken helikopterler havadan söndürme çalışmaları yaptı. Kuşçular'daki yangının ardından yine elektrik tellerinin kopmasıyla İçmeler Malgaca mevkiinde yangın çıktı.

Otluk alanların tutuştuğu yangına hemen müdahale edilmesi sonucu yangın büyümeden söndürüldü. Aynı saatlerde Urla Bozavlu mevkiinde çıkan yangında 2 hayvan damı, 1 ev, seralar ve ekili alanlar yandı. Can kaybının olmadığı yangında Şevket Başçıl’a ait ev son anda itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yanmaktan kurtarıldı. Ayrıca Ege Orman Vakfı’nın bu alanda oluşturduğu orman yanma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Lodosun vurduğu son nokta Bademler köyü oldu. Çevre sakinlerinin erken müdahalesi ile yangın yayılmadan söndürüldü.