Manisa'daki yangın sürüyor

Manisa Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, Sabuncubeli Karakoca mevkiinde çıkan yangınla ilgili olarak, “Şu an havadan da müdahale ediliyor. Yerleşim yerlerini tehdit eden kısımları takip ediyoruz” dedi.

Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, orman yangınının son durumuyla ilgili bilgi verdi. Yalınalp, yangının, Sarıkaya Karakoca köylerine yakın yolların iki tarafındaki kızılçam koru ormanında başladığını belirterek şöyle konuştu: "İlk etapta yer ekibi olarak, 16 arazöz, 5 su tankeri, 3 tane ilk müdahale aracı, 2 dozer ve bir ekskavatör var. Hava ekibi olarak bir yangın söndürme uçağı ile 3 helikopterle müdahale etmek istedik. Havanın fırtınalı olması sebebiyle geri inmek zorunda kaldılar. Havanın durumuna göre zaman zaman kalkış yapıyorlar. Biraz önce aldığım bilgiye göre, şu an havadan da müdahale ediliyor.”

YERLEŞİM YERLERİNİ TEHDİT EDEN KISIMLARI TAKİP EDİYORUZ

Yangının yerleşim bölgelerine sıçraması ihtimaline karşı tedbir aldıklarını dile getiren Yalınalp, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yerleşim yerlerini tehdit eden kısımları takip ediyoruz. Şu an boşaltılan bir yerleşim yerimiz yok ama Emlakdere köyü yakınlarında bir otobüs ve bir minibüs bekletiyoruz. Olası bir yangının köye yaklaşması durumunda 60-70 haneyi organize sanayi bölge müdürlüğümüzün sosyal tesislerine götürebiliriz. Kumanyaları ve barınmalar için her şeyimizi hazırladık. Acil Afet Durum Müdürlüğü ve Kızılay işbirliği halinde çalışmalarını sürdürüyor. Şu an net olarak kaç hektarlık alanın zarar gördüğünü söyleyemiyoruz."