Avrupa gururumuz çiçeklerle karşılandı

76 kiloyu kaldırıp Paralimpik Avrupa Şampiyonası’nda üçüncüsü olarak büyük bir başarıya imza atan 1.18 metre boyunda ve 41 kilo ağırlığındaki engelli halterci Ebru Başar, Karşıyaka’ya Kadın Eli Değsin Derneği tarafından çiçeklerle karşılandı.

Dernek Başkanı Necla İspir, Başar’ın bugüne kadar ne bağlı bulunduğu spor kulüplerinden ne de yerel yönetimlerden destek görmediğini belirterek, “Başar, Türkiye Şampiyonasına özel bir spor salonunda hazırlandı.

Gittiği müsabakalara yol ve konaklama ücretlerini kendi cebinden ödedi. Tüm bu engellere rağmen önce Türkiye birinciliği ardından Avrupa üçüncülüğü kazanarak herkese meydan okudu. Rusya’dan madalyayla İstanbul’a sessiz sedasız dönen İzmirli sporcumuza yine ne federasyon ne de medya layık olduğu ilgiyi gösterdi.

Oysa bizce Ebru sadece madalyasından dolayı değil gösterdiği azimle mücadeleden dolayı omuzlarda taşınarak karşılanmalıydı” dedi. Karşıyaka’ya Kadın Eli Değsin Derneği tarafından Karşıyaka iskelesinde davul, zurna ve çiçeklerle karşılanan Avrupa üçüncüsü 37 yaşındaki sporcu Ebru Başar, kendini karşılamaya gelen ve destek olan Karşıyakalı kadınlara teşekkür etti.