İşadamına film gibi tuzak

İzmir’de, işadamı B.Z.B.’nin polise sığınmasının ardından yapılan operasyon, film gibi bir tuzağı ortaya çıkardı. Kandırdıkları işadamını suç ortakları kadının evine götüren, burada ortaya çıkan sahte kocanın, bıçaklıyor gibi yaparak kadının karnındaki, içinde ketçap bulunan poşeti patlatarak olaya cinayet süsü verip korkutmasının ardından para isteyen zanlılar Ş.K., M.Ö., H.Y. ve kadın zanlı A.Ö. yakalandı.

Turgutlu’da mobilya ve inşaat işleri yapan 46 yaşındaki B.Z.B.’nin apartman komşuları, kadınlara zaafı olduğunu düşündükleri arkadaşlarından para alabilmek için plan hazırladı. Planın ilk aşamasında, B.Z.B.’yi ilçedeki parka davet eden 37 yaşındaki Ş.K. ve şoförlük yapan 30 yaşındaki M.Ö., burada daha önceden konuştukları kadın arkadaşlarının yanlarına gelmesini sağladı. Bir süre sonra kadın yanlarından ayrıldı. B.Z.B.’nin kadını beğendiğini farkeden iki arkadaş, onunla bağlantı kurmasına yardım edebilecekleri vaadinde bulundu.

İZMİR’E ÇAĞIRILDI

Tanışmalarının üzerinden yaklaşık bir hafta geçtikten sonra Ş.K. ve M.Ö., kadının görüşmeyi kabul ettiğini ve onu çağırdığını söyleyerek, işadamını İzmir’e götürdü. Burada Ş.K., M.Ö., işadamı B.Z.B. ve kadın suç ortakları A.Ö., restorana giderek alkol alıp eğlendi. Gecenin sonunda planın ikinci aşamasında işadamı B.Z.B., A.Ö. tarafından evine götürüldü.

SAHTE KOCA EVE GELDİ

İkili evde de eğlendiği sırada ise, A.Ö.’nün sözde kocası gibi davranan dördüncü suç ortağı H.Y. de eve geldi. H.Y., kendisini aldattığı gerekçesiyle kızdığı A.Ö.’ye saldırıp döver gibi yaptı, ardından da elindeki bıçağı karnına doğru götürüp daha önceden sarılmış olan içerisinde ketçap bulunan poşeti deldi.

CİNAYETE ORTAK ETTİ

Yaşanlar karşısında şoke olan B.Z.B., H.Y.’nin kendisine uzattığı bıçağı da eline aldı. Bir süre sonra H.Y., işadamına bıçağı eliyle tuttuğu için artık cinayete ortak olduğunu, yakalanmaları halinde birlikte cezaevine gireceklerini söyledi. Olaya adını karıştırmamak karşılığında kendisine 20 bin TL para vermesini istedi. B.Z.B., üzerinde para olmadığını, ancak bankaya gitmeleri durumunda verebileceğini söyledi. Sabah Özkanlar semtindeki bir banka şubesine giden B.Z.B., H.Y.’nin bir anlık dalgınlığından yararlanarak kaçıp, yakındaki karakola sığındı. Burada yaşadıklarını anlatıp evde cinayet işlendiğini ihbar etmesi üzerine harakete geçen polis, H.Y.’yi gözaltına aldı. Araştırmalar sonrasında, zanlılaın kurduğu tuzak ortaya çıktı. H.Y.’nin suç ortakları Ş.K., M.Ö. ve A.Ö. de yakalandı. Gözaltına alınıp emniyete götürülen zanlılar, yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi.