''Başbakanın anketinde benim durumum şahane''

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı İzmir anketiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başbakan’ın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na oy vereceğini söyleyenlerle ‘asla vermem’ diyenlerin oranının yüzde 42’ye çıktığı ve İzmir’de AK Parti ile CHP arasındaki makasın daraldığı şeklindeki açıklamalarına karşılık Kocaoğlu,  şu değerlendirmeyi yaptı:

“Ben o işlerden anlamam. Benim yaptırdığım bir anket yok. Ama Sayın Başbakanın açıkladığı ankette benim durumum şahane çıkmış. Daha önce yüzde 14 çıkıyordu, şimdi yüzde 40 çıkması büyük başarı benim için. Teşekkür ediyorum.”  

İZSU’ya Büyük Kanal’daki tıkanıklık nedeniyle yaşanan sorunda haksız yere ceza kesildiğini iddia eden Kocaoğlu, İzmir İl Çevre Müdürü’nün görevini kötüye kullandığını savunarak yetkilileri göreve çağırdı.

Kocaoğlu, tepkisini, “Sözü mözü kim bakarsa baksın kim izlerse izlesin kim yetkiliyse yetkisini kullansın, Ahmet Hüseyin Mehmet, A B C makamı da demiyorum. Bu il çevre müdürünün İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne karşı yaptığı davranışların hesabını ama yetkilisi ama Bakanı sorsun, ama ihbar kabul etsin benim bu sözlerimi Cumhuriyet Savcılığı sorsun. İzmir’de İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne karşı hasmane tutum içeren bu vatandaşın, bu arkadaşın bu görevini sağlıksız kullanan adamın hesabını sorsun" diye dile getirdi.