Bakan Şimşek Kuveytli yatırımcıyı Türkiye'ye davet etti

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kuveyt Ticaret ve Sanayi Bakanı Anas Khalid Al-Salih ile Türk-Kuveyt İş Konseyi çalışma kahvaltısında bir araya geldi.

Şimşek ve Al-Salih daha sonra Kuveyt Karma Ekonomik Konsey Toplantısı’na katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Şimşek, Avrupa’nın pek çok yerinde bankalar sorun yaşarken, Türkiye’de bankacılık sektöründe sorun yaşanmadığını söyledi.

Türkiye’nin en hızlı büyüyen ülkelerden olacağını anlatan Şimşek, şöyle dedi:

“Kuveytli kardeşlerimiz Türkiye’yi iyi değerlendirsinler. Türkiye’de yatırım fırsatı bulabilirler. Ortak iştirakler olabilir. Türkiye dışında da fırsatlar var. Büyüyen bir ülkeden bahsediyoruz. Böyle bir ülke yatırım için en doğru adres. Avrupa’da nüfus yaşlı. Avrupa’nın peşinden gidiyoruz. En canlı büyüyen piyasalardan biri.”

Bakan Şimşek, Türkiye’nin başarı öyküsünün daha ileri taşınacağını belirterek, ''Türkiye’de kuruluşların kalitesini artırdık. Halen yapılması gerekenler var. Bulunduğumuz bölge anlamında Avrupa’ya, Rusya’ya, Orta Asya’ya göre iyi durumdayız. Rekabet, ürün piyasaları anlamında da iyi gidiyoruz. Türkiye’de yatırım yaparsanız bütün çalkantılara rağmen gelir elde edeceksiniz” şeklinde konuştu.

Bakan Şimşek, gemiciliğin yanında demiryoluna da odaklanılması gerektiğini ifade ederek, “Bu fırsatlar var. Türkiye hızlı tren demiryolu inşa eden 8 ülkeden biri. Ankara-İstanbul seneye başlayacak. Kuveyt ile yatırım projelerimiz var. Türk havacılığı yolcu ve uçuş açısından tavana vurdu. 3. havalimanı inşa ediyoruz. Metro bağlantısını deniz altından inşa ediyoruz. Kanal İstanbul düşüncemiz var. 3. köprü inşa ediyoruz. Dünyanın ikinci büyük asma köprüsü olacak. Enerjide Türkiye’den talep dünyadan daha hızlı artıyor. Bu alanda ortaklık olacak. 130 milyar dolar yatırım yapağız 2020’ye dek” dedi.

Kuveyt Ticaret ve Sanayi Bakanı Anas Khalid Al-Salih ise Türk özel sektörünün Kuveyt’e gelmesini arzu ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Engeller var, engellerin kaldırılması adına gerekeni yapacağız. Bunu yaptığımızda Türkiye’den şirketler ülkemize gelecek. Hem Kuveyt’te, hem Türkiye’de daha çok fuar olmalı, daha çok toplantı yapılmalı. Hükümetlerden devletlerden daha dinamik, özel sektör. Devlet olarak bizler özel sektör arası ilişkileri geliştirmeliyiz.Türkiye, Kuveyt’in gelişini kolaylaştırdı. Biz de onları kolaylaştıracağız. En iyi şekilde ağırlayacağız. İnşaat sektörlerinin yanında diğer sektörlerde de yatırımcı görmeyi talep ediyoruz.”