Manisalılar tarzanı unutmadı

Manisa Belediyesi’nin bu yıl 8’inci kez düzenlediği 'Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri' etkinlikleri başladı. Dünyanın en büyük çevrecileri arasında yer alan Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi de ölümünün 50’nci yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri etkinlikleri daha sonra Ahmet Bedevi’nin yaşadığı Topkale Mevkii’nde devam etti. Manisa’nın yeni valisi Abdurrahman Savaş, Belediye Başkanı MHP’li Cengiz Ergün, Emniyet Müdürü Yunus Çetin’in de katıldığı etkinlikte bir öğrenci Ahmet Bedevi’nin hayatını okudu.

Manisa Belediyesi Gençlik Merkezi Halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Vali Savaş yaptığı konuşmada, Ahmet Bedevi’nin ömrünü yeşile ve çevreye adadığını belirterek, "Ne yazık ki koca bir ömürde yapılanlar küçücük bir kıvılcımla yok olabiliyor. Onun için çok dikkatli olmalıyız. Can damarlarımız olan ormanları, ağaçları korumalıyız" dedi. Ahmet Bedevi’nin anısına Topkale’den 7 pare top atışı yapıldıktan sonra Manisa Belediyesi Gençlik Merkezi bünyesinde yeni oluşturulan bando takımı eşliğinde yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş sırasında Vali Savaş ve Belediye Başkanı Cengiz Ergün Manisalılar’a karanfil dağıttı. Yürüyüşün sona erdiği Saruhan Parkı’nda da halkoyunları gösterileri yapıldı.