Çıkardığımız dersler var

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim’de yaşanan olaylara ilişkin, “Çıkardığımız dersler var, bilgilendirme eksikliğimizi burada görmüş olduk. Bu bizim için çok önemli” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim’de yaşanan olaylara ilişkin İhlas Haber Ajansı’na açıklamada bulundu. İ.B.B. Florya Sosyal Tesisleri’nde soruları değerlendiren Başkan Topbaş, İstanbul’un hak etmediği üzücü olaylara sahne olduğunu ifade etti.

Topbaş, “İstanbul hak etmediği üzücü olaylara sahne oldu ve Taksim’de 5 günden beri sıkıntılar yaşandı. Bir gerçek var, dünyanın hangi noktasında olursa olsun, herhangi bir olay başka bir tarafta hissedilmekte. Çok yakın takip edilen İstanbul’un bunu hak ettiğini düşünmüyorum. Polis Taksim’den çekildi. Şuan bir problem yok. Doğayı seven insanların ağaçların söküldüğünü ve Topçu Kışlası’nın yapıldığı iddiasıyla kendilerine bilgi akışından dolayı oralara katıldıklarını düşünüyorum. Taksim Gezi Parkı’ndaki ağaçların kesilmekte olduğu, büyük bir katliam olduğu zannedildi ve bütün Türkiye ayağa kalktı. Türkiye’de birçok kentte, ilde karşıt görüşler ve davranışlar destek eylemleri ortaya çıktı. Burada şunu görmekteyim; demek ki biz son durumlar ile ilgili oralara panolar koymuş olsaydık vatandaşımız çok daha rahat bir şekilde olayı görebilecekti” dedi.

İSTANBUL BUNU HAK ETMEDİ

Topbaş, “Resimlerdeki düzene getirme çalışması gayet mütevazi, gayet doğru onay almış, destek görmüş bir proje çalışmasının maalesef yanlış yansımasından büyük sıkıntılar yaşandı. İstanbul bunu hak etmedi. Birçok vatandaşımız oralarda itildi kakıldı ve yaralananlar oldu ve ben bundan dolayı üzüntümü ifade etmek istiyorum. Tekrarı inşallah olmaz diyorum” diye konuştu.

BİLGİLENDİRME EKSİKLİĞİMİZİ GÖRMÜŞ OLDUK

Yaşanan olaylardan ders çıkardıklarını belirten Başkan Topbaş, “Özellikle arzum şu insanlarımızdan özellikle İstanbul’da yaşayanlardan lütfen hisleriniz ve duygularınız, aklınızın önüne geçmesin. Tabi ki demokratik bir ülkede insanlar fikirlerini rahatlıkla ifade edebilmedirler, tepkilerini de koyabilirler. Bu bir demokratik haktır. Çıkardığımız dersler var, bilgilendirme eksikliğimizi burada görmüş olduk. Bu bizim için çok önemli ” dedi.