Hastaneye molotof attılar

Gezi Parkı'ndaki polis müdahalesine tepki maksadıyla yurt çapında yapılan protesto gösterilerine pek çok kenttte olduğu gibi İzmir'de de bir grup vandallık yaparak gölge düşürdü.

Basmane'de, Alsancak'ta 2 gündür kırılmadık cam bırakmayan grup, sabaha karşı işi hastaneye motolof atmaya kadar götürdü.

************ 

İzmir'deki Taksim Gezi Parkı protesto eylemlerinde 2 günde gözaltına alınanların sayısı 250'yi aştı. İlk günkü protestoda gözaltına alınan 110 eylemci ifadelerinin alınması ardından serbest bırakıldı.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli bir emniyet müdürü de olmak üzere 5 polis memuru bugünkü eylemlerde yaralandı. Yaralananların sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

Karşıyaka'daki eylemde AK Parti İlçe Teşkilatı'nın bulunduğu binanın camlarının kırıldığı bildirildi.

HASTANEYE MOLOTOF ATILDI

Bankaların camları ve ATM'lerine zarar veren eylemciler, Ziraat Bankası'nın başına sprey boyayla TC yazdı.

Eylemcilerin özellikle duvar ve işyerlerinin camlarına polislere İngilizce küfür anlamına gelen cümledeki kelimelerin baş harfleri 'A.C.A.P.' yazdığı görüldü.

Eylemcilerin ilk gün çevredeki işyerlerine zarar vermesi üzerine Talat Paşa Bulvarı'nda işyerleri bulunan esnaf nöbet tuttu. Tepki gösteren işyeri sahiplerinden evli ve 2 çocuk babası, 46 yaşındaki Ufuk Şentürk, "Eylemciler nedeniyle sabahlıyoruz. Mal canın yongası" dedi.

Saat 05.30 sıralarında iki kişi Alsancak Devlet Hastanesi'ne molotof kokteyli attı. Şans eseri binaya isabet etmeyen ve bahçeye düşen molotof yaralanma, can kaybı ile hasara yol açmadı.

Olayla ilgili Şahin Can ile Erhan Değirmenci yakalanarak, Alsancak Polis Merkezi'ne götürüldü.

******

Kadir Özen, Mustafa Oğuz (DHA) , Arif Çayan - Hicabi Çaloğlu - Veysel Aksoy (İHA)