Koca şiddetinin son kurbanı 19 yaşındaki Pınar

Yusuf YAVUZ/İZMİR, (DHA) - İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, iki ay önce evlenen Pınar Yolver,  iddiaya göre eşi M.Y. ve kayınpederi S.Y. tarafından dövülüp, işkence yapıldıktan sonra hastaneye terk edildi. Morluk içindeki vücuduna kızgın ütü basıldığı da ileri sürülen genç kadını doktorlar tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. 

 İki ay önce mutluluk hayalleri kurarak dolmuş şoförü 28 yaşındaki M. Y. ile hayatını birleştiren 19 yaşındaki Pınar Yolver, eşinden ve eşinin ailesinden şiddet görmeye başladı. Evlendiği günden beri eşinin şiddet uyguladığı öne sürülen Pınar Yolver, son olarak bu gece de henüz bilinmeyen bir nedenle tartıştığı eşi M.Y. tarafından dövüldü. İddiaya göre kayınpederi 56 yaşındaki S.Y.’nin de müdahale edip dövdüğü Pınar Yolver, baygınlık geçirdi.

HASTANEYE TERK EDİLDİ
Yumruk darbelerine maruz kalan Pınar Yolver, çabalara rağmen evde kendisine gelmeyince eşi M.Y. tarafından, yakındaki Medical Park Hastanesi’ne götürüldü. Pınar’ın acil servise alınmasının ardından ise M.Y. kaçtı.
Gördükleri karşısında şaşkına dönen doktorların çabalarına rağmen Pınar Yolver, hayatını kaybetti. Yapılan ilk incelemede, tamamı morluk içinde olan vücuduna kızgın ütüyle de basılarak işkence yapıldığı ileri sürülen genç kadının hayatını kaybetmesinin ardından polis harekete geçti. 
Polis  zanlılar M.Y. ve kayınpederi S.Y.’nin yanı sıra kayınvalidei E.Y, görümceler P.Y. ile S.Y'yi de gözaltına alındı. 
Zanlılardan M.Y. ve babasının saklandıkları yerde, diğer aile üyelerinin ise evde gözaltına alındığı öğrenildi. 
Zanlılardan M.Y.’nin verdiği ilk ifadesinde, eşini sadece kendisinin dövdüğünü söylediği öğrenildi.
EŞİNİ ÇOK SEVDİĞİNİ SÖYLEMİŞ-
Pınar Yolver’in Adli Tıp Kurumu’na götürülmesinin ardından Aydın’ın Sultanhisar İlçesinde yaşayan babası Münir Demir ile diğer yakınları da İzmir’e geldi. Bu arada Pınar’ı, katıldığı bir düğünde oynadığı sırada gören kayınvalidesi ve görümcelerinin beğendiği, ardından da talihsiz kadının eşiyle görüştüğü öğrenildi. Evlenmeye karar verdikten sonra yaklaşık iki ay nişanlı kalan çiftin, yine iki ay önce de evlendikleri belirlendi.
Pınar Yolver’in yaşadıklarına ve öldürülmesine tepki gösteren baba Münir Demir, daha önce bir kez kızının dayak yediğini, bunu öğrendikten sonra ise dünürüyle görüşerek sorunu çözdüklerini söyledi. Münir Demir, “O zaman da dünürüm benim yanımda kızıma onu öldüreceğini söyledi. Ben de sert çıkınca şaka yaptığını söylemişti. Demek ki ciddiymiş. Ancak kızım eşiyle sorunun olmadığını söylüyordu. En son dün akşam saat 20.30 sıralarında görüştüm, iyi olduğunu söyledi. Benden de çilek istemişti. İnsan bir hayvanı bile bu şekilde davranarak öldürmez. Onlar gereken cezayı alana kadar mücadele edeceğim” dedi.
Pınar Yolver ile M.Y.’nin tanışmalarına vesile olan komşuları Melek Bagana da, “Pınar’ın sık sık yanına gidiyordum. Onun gözlerinde hep bir korku vardı. Sorun olup olmadığını sorduğumda, eşinin ailesinin kendisine çok baskı yaptığını söylüyordu. Ancak eşini de çok seviyordu ve onsuz yapamayacağını bana söylüyordu. Ben kayınpeder ile kayınvalidesinin, çocuklarını dolduruşa getirerek böyle bir olayı yaptırdıklarına inanıyorum” dedi.
Amca Cihangir Demir de, olayın akşam saatlerinde yaşandığını, baygınlık geçiren kızın ayılması için beklendiğini, ayılmayınca da hastaneye terk edildiğini ileri sürdü. Yakınları çiftin arasında bir sorun olmadığını, sadece kayınpeder ile kayınvalidenin istememesinden dolayı sorunların yaşandığını da dile getirdi.
KARAKOLA BAŞVURU YOK
Bu arada aile yakınlarının, Pınar Yolver’in iki gün önce karakola giderek can güvenliğininin olmadığına dair başvuru yaptığına yönelik açıklamalarının ise, gerçek olmadığı ortaya çıktı. Karakol kayıtlarında böyle bir başvurunun bulunmadığı öğrenildi. 
 Eşini kendisinin dövdüğünü kabul eden M.Y.’nin, yaklaşık 1.5 aydır anlaşamadıklarını, sık sık tartıştıklarını ve Pınar'ın ayrıca ailesine de iyi davranmadığını söylediği öğrenildi. 
-"NASIL ADAMSIN" DEMİŞ-
Hastaneden de korktuğu için kaçtığını söyleyen M.Y.’nin,  son kavgalarında, dövmeye başladığı eşinin kendisine küfür edip “Nasıl adamsın?” demesi üzerine de çok sinirlendiğini söylediği bildirildi.
 Gözaltındaki diğer şüphelilerin ise gelinleri Pınar Yolver’e kesinlikle saldırmadıklarını, dövmediklerini ileri sürdükleri öğrenildi.
Şüpheliler işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi. 
2 aylık gelin Pınar Yolver’in İzmir Adli Tıp Kurumu’ndan alınan cenazesi ailesinin yaşadığı Aydın’ın Sultanhisar İlçesi’ne getirildi. 
5 Eylül Mahallesi’nde bulunan baba evine getirilen Pınar’ın cenazesini annesi Şirinnaz Demir ile yakınları karşıladı. Gözyaşları içinde kızını son kez görmek isteyen annenin isteği yerine getirilmedi. Talihsiz gelinin cenazesi 5 Eylül Mahallesi’nde bulunan Cibe Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrası Rekmez Mezarlığı’na defnedildi. Kızının ardından ağıt yakan anne Şirinnaz Demir, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.