Petrol yüklü tanker yamaçta asılı kaldı

Artvin’de bir petrol istasyonunda park halindeyken motoru çalıştırılan motorin yüklü tanker, aracı çalıştıran işçi indikten sonra aniden kaymaya başladı. İşçinin araca binerek el frenini çekmesine rağmen durmayan tanker demir korkulukları kırdıktan sonra yamaçtaki istinat duvarında asılı kaldı. Aracın kurtarılması için çalışma başlatıldı.

Olay Miralay Şükrü Bey Caddesi üzerindeki bir petrol istasyonunda saat 08.30 sıralarında meydana geldi. işyeri çalışanı 25 yaşındaki Mesut Yiğit, istasyonda park halinde bulunan yaklaşık 3 bin litre motorin yüklü 08 K 0286 plakalı tankere binerek motorunu çalıştırdı. Aşağı indikten sonra aracın hareket ettiğini gören Mesut Yiğit, hemen araca çıkarak el frenini çekip durdurmaya çalıştı. Ancak aracın uçuruma doğru gittiği gören Yiğit kendini son anda dışarı attı. Tanker ise, demir parmaklıkları kırarak uçurumun kenarında asılı kaldı.

Yamaçta asılı kalan petrol tankeri 3 saati bulan çalışmanın ardından kurtarıldı.

Bir vinçle ön kısma havaya kaldırılan tanker, bir başka kamyonun da bağlanan halatla çekmesiyle asılı kaldığı yerden çıkartıldı.

Kamiloğlu Petrol adlı tesisin sahibi Yücel Kurt büyük tehlike atlattıklarını söyledi. Tankerin asılı olduğu yamacın altında bulunan oto yıkama tesisini de kasteden Kurt, "Aşağıda bulunan işletmeyi de düşünürsek büyük bir facianın eşiğinden kıl payıyla kurtulduk diyebiliriz" dedi.