Bize taş atana çiçek atacağız

Elif DEMİRCİ/DHA -

İzmir’de Gezi Parkı protestolarında AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nın, ardından Çiğli binasının yakılmasının ardından gözler diğer ilçelere çevrildi. Partinin neredeyse her ilçe binası hasar gördü. Çoğu binanın camları taşlarla kırıldı, bazılarına yumurta atıldı, parti bayrakları yırtıldı, levhaları söküldü. Parti yöneticileri, kendi oturdukları apartmanlarda bile yapılan tencere, tava eylemlerine, sokak yürüyüşlerine, Başbakan aleyhine atılan sloganlara karşı şimdilik soğukkanlı. Kimi "Bize taş atana çiçek atacağız" derken, kimi "Binamızı da yaksalar ses çıkarmayız" görüşünü savundu.

İzmir’de hükümete yönelik protestolar, AK Parti ilçe başkanlığı binalarına yönelik olarak sürüyor. Karşıyaka İlçe Başkanlığı ateşe verilirken, diğer ilçe binalarının çoğunun camları kırıldı, bayrakları yırtıldı, levhaları parçalandı.

Buca İlçe Başkanı Mustafa Solmaz, binaya her akşam yumurta atıldığını belirterek protestoları "Geçmişte de aynısını yaptılar, derslerini aldılar. Bunlara iktidarı teslim etsen bunlar ülkeyi mahvederler. Çoluk çocuk da onlara katılıyor. Milleti uykusundan ediyorlar. Ülke ne çektiyse bunlardan çekti" sözleriyle değerlendirirken Balçova İlçe Başkanı Oktay Duru, "Provokasyona gelmeyeceğiz. Bize taş da atsalar biz onlara çiçek atacağız" dedi.

AK Parti ilçe başkanları, görüşlerini şu sözlerle ifade etti:

Narlıdere İlçe Başkanı Mehmet Acar: Kızgın ve öfkeli değiliz çünkü ortada bir yanlış anlaşılma var. Bu bir süreç herkes bunu anlayacak. Tencere, tava çalanların neye itiraz ettiklerini bildiklerini sanmıyorum. Herkes AK Parti siyasetini tartışır hale geldi. Sandığı bekleyin.

Bayraklı İlçe Başkanı Ali Aslan: AK Parti’nin bu ülkeye verdiği hizmeti sindiremiyorlar. Camlarımızı kırsınlar, döksünler önemli değil. Bunun elbet bir sonu olacaktır. Yangına körükle gidilmez. partiyi yaksalar ne diyeceğiz, buyursunlar yaksınlar. Biz sadece 'yapmayın' diyebiliriz. Biz onların yaptığını yapmayız, pişman olacaklardır.

Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan: Protestocular, mahallelerde özellikle parti temsilcilerimizin evlerinin önünde Başbakan ve hükümet aleyhine slogan atıyorlar. Ağır tahrik var ama teşkilata, 'balkona çıkmayın, karşılık vermeyin' diyorum.

Gaziemir İlçe Başkanı Sabır Telingün: Protestoların üç beş ağaçla başlayıp bu noktaya çekilmesini farklı odakların operasyonu olarak görüyorum. İnsanlar demokratik sınırlar içinde kalırsa tepkilerini anlayışla karşılarız, hukukla hakkımızı ararız. Karabağlar İlçe Başkanı Erol Körüklü: Partinin balkon camları kırıldı, levhası söküldü. Demokratik sistemde herkesin tepkisini bir başkasına zarar vermeden dile getirme hakkı var. Bizim açımızdan sıkıntı yok.