Kruvaziyer turizm rakamları, denizcileri sevindiriyor

İzmir, kruvaziyer turizminde büyük gelişmeler kaydediyor. İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, Alsancak Limanı’na gelen kruvaziyer yolcu sayısında geçen yılın ilk dört ayına oranla yüzde 53 artış yaşandı.

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Alsancak Limanı’na gelen kruvaziyer yolcu sayısının geçen yıla oranla yüzde 53 artmasının sevindirici olduğunu söyledi.

TCDD Liman İşletme Müdürü Turan Yalçın’ı ziyaret eden DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, İzmir Alsancak Limanı hakkında bilgi aldı. Öztürk, ziyaret sırasında İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre geçen yıl 1 Ocak-30 Nisan tarihleri arasında Alsancak’a 43 bin 406 yolcu gelirken, bu yıl aynı zaman dilimi içerisinde limana 66 binden fazla yolcunun geldiğini belirtti.

İzmir’de, kruvaziyer turizminde büyük gelişme yaşandığını ve 2003 yılından bu yana kente gelen kruvaziyer gemi ve kruvaziyer yolcu sayısında her geçen yıl artış olduğuna dikkat çeken Öztürk, “İzmir iklimi, kültürel ve tarihsel değerleri ile kruvaziyer turizmi için artı değer taşıyor. Bölgede kruvaziyer turizmi ile ilgili rakamlar önümüzdeki yıllarda daha da artacaktır” diye konuştu.

Türkiye’nin coğrafi konumu itibariyle kruvaziyer turizmi için biçilmiş kaftan olduğunu vurgulayan Öztürk, ayrıca Türkiye’nin Avrupa, Asya ve Afrika arasında bir geçiş noktası olmakla birlikte Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz’e kıyısı bulunduğuna dikkat çekti.