İzmir'de hayat duracak

Gezi Parkı gösterileriyle başlayan ve ülke geneline yayılan olaylarda AK Parti Hükümeti’ni uyarmak amacıyla İzmir’de DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin ortak kararıyla yarın tüm kamu kurumları ve belediyelerde genel grev yapılacak.

Toplu ulaşımda da belediye otobüs şoförleri de yarın saat 12.30’a kadar eylem nedeniyle sefere çıkmayacak. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı yaptığı açıklamada, Gezi Parkı ile başlayan ve ülke geneline yayılan direnişler sonucunda AK Parti’nin 10 yıllık iktidarı döneminde çıkan anti-demokratik yasalara karşı örgütlü olduğumuz İzmir’de Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızla birlikte bir günlük, AK Parti faşizmine karşı ihtar grevine tüm üyelerimizle destek veriyoruz. Yarın greve gidiyoruz" dedi.

Sarı, eylemlerin İzmir halkına yönelik olmadığını, AK Parti'nin halk üzerindeki baskılar, özel yaşama müdahale, doğaya, haksızlıklara ve hukuksuzluklara karşı yapıldığını söyledi. Genel-İş 1 No’lu Şube Başkanı Fikret Ocak, İZELMAN, İZULAŞ, ESHOT kadrolu şoförlerin saat 12.30’a kadar garajlarında bekleyeceğini ve çalışmayacağını açıkladı.

Ocak, grevde İzmir halkının desteğini yanlarında görmek istediklerini söyledi. Ocak, işsizlerin, sendikasızların, öğrencilerin, taşeronlaştırmaya karşı çıkanların birleştiği bir genel grev yaşanacağını belirtti. Ocak, yarın saat 12.30’da genel greve katılanların Gündoğdu Meydanı’na yürüyeceğini dile getirdi.