Borcunu ödemeyen çiftçinin elektriği kesildi

Torbalı'da, tarımsal sulama amacıyla elektrik kullanan 800 çiftçinin elektriği, toplam 10 milyon lirayı bulan borçları nedeniyle kesilmeye başladı.

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) Torbalı İşletme Şefliği'nden alınan bilgiye göre, ilçe genelinde çiftçilerin TEDAŞ'a olan tarımsal elektrik borçlarının 10 milyon lirayı bulduğu öğrenildi. Tarımsal elektrik kullananlar arasında 2009 yılından bu yana faturasını yatırmamış aboneler bulunduğunu belirten TEDAŞ yetkilileri, bugüne kadar çeşitli ödeme kolaylıkları getirilmesine rağmen faturaların ödenmemesi üzerine bu abonelerin elektriklerini kesme kararı almak durumunda kaldıklarını söylediler.

800 ABONEYE İŞLEM YAPILACAK

2009-2012 yılları arasındaki 800 çiftçinin bugünden itibaren elektriklerinin ekiplerce kesilmeye başlandı. TEDAŞ ekipleri, 10 bin TL'nin üzerinde kuruma borcu olan çiftçilerin saatlerini sökerken, söz konusu tutarın altında kalan borçlar nedeniyle de sadece enerjileri kesiliyor.

Borcunu yatırmayan tüm abonelerin elektriğinin bir ay içinde kesilmiş olacak ve borcunu ödemeyen abonelerin icra takibi yapıldığı takdirde, aboneliklerinin de iptal edilecek. Tarımsal sulama amaçlı kullanılan enerjiler nedeniyle, alacağını tahsil edemeyen TEDAŞ, bu yolla zararını gidermeye çalışırken, bir süre önce kurumun özelleşmesinden dolayı da alacaklar konusunda esneklik olunmayacak.

Ekili alanlarını Tarımsal Sulama Sistemi ile sulayan çiftçilerin, enerji kesildikten sonra ürünlerini nasıl sulayacakları merak konusu olurken, çiftçinin yakıt ve ilaç sorununa bir yenisi de enerji olarak eklendi. Enerjisi kesilen üreticilerin Torbalı TEDAŞ İlçe Şefliğine giderek borçlarını yeniden yapılandırma yoluna gitmesi bekleniyor. Öte yandan, TEDAŞ ekipleri ile karşı karşıya kalan bazı üretici, “Tarladaki ürünlerimiz artık para etmiyor. Zor günler yaşıyoruz. İlaç parası mazot parası derken elektriğe paramız kalmıyor. İnşallah bu yıl umduğumuzdan fazla gelir elde edip bütün borçlarımızı kapatırız” dediler.