İhracat elçileri

Gediz Üniversitesi’nin 52 ülkeden öğrencileri, yeni pazarlara açılmak ya da yaptığı ihracatı artırmak isteyen firmalara umut oldu.

Yabancı gençler, Ege İhracatçı Birlikleri üyeleriyle bir araya geldi, bilinmeyenleri anlattı, kazandıran tüyolar verdi Gediz Üniversitesi’nin yabancı öğrencileri, ülkeleriyle Türkiye arasında ihracat köprüsü de kuracak. ABD’den Haiti’ye, Almanya’dan Endonezya’ya, Madagaskar’dan Senegal’e dünyanın dört bir yanından İzmir’e eğitim için gençler ile Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) bu amaçla el ele verdi.

Gediz Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Pazarlama Bölümü’nde eğitim gören öğrenciler, yeni pazarlara açılmak ya da yaptığı ihracatı artırmak isteyen EİB üyeleriyle buluştu. İlki gerçekleştirilen toplantıda Kırgızistan, Nijerya, Mali, Nijer, Tanzanya, Gine, Yemen ve Azerbaycan tanıtıldı. Bu ülkeler hakkında ayrıntılı bilgi verildi, coğrafik, toplumsal, siyasi, ekonomik ve kültürel özellikleri tüm detaylarıyla anlatıldı. Gedizli öğrenciler, ülkelerinde nelere gereksinim duyulduğunu ve iş fırsatlarını tek tek anlattı, Egeli ihracatçılara kazandıracak tüyolar aktardı.

Türk malına güven büyük

Özellikle Afrika’da işlenmiş gıda ve tarım ürünlerine ihtiyaç olduğuna dikkat çekildi, “Afrikalılar Çin mallarını sevmiyor, Türk ürünlerine karşı ise büyük bir güven var. Türkiye’den gelen her şey kaliteli olduğu için tercih ediliyor. Başta gıda olmak üzere her alanda daha çok ihracat yapılabilir” denildi. Birçoğu Türkçe konuşabilen yabancı öğrenciler, ülkeleriyle ticari bağlantı kurmayı hedefleyen firmalara destek sözü de verdi, “Türkiye bizim ikinci vatanımız. Doğduğumuz ülkemizle, okuduğumuz Türkiye için her türlü göreve hazırız” diye konuştu.