CHP’li Tezcan’dan Gezi Parkı değerlendirmesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Gezi Parkı eylemlerine ilişkin, Çocukların şiddet dışında, şiddet gösteren çok sınırlı bir kesim var ama gençlerin şarkılar türküler söyleyerek, espri yaparak, yeni jargonda geyik yaparak siyaset yapmaları, muhalefet yapmaları güzel bir şey” dedi.

CHP Kuşadası İlçe Örgütü’nü ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, partililer ile bir araya geldi. Tezcan, ilçe binasında yapılan tadilattan sonra ilk defa Kuşadası’na geldiği belirterek, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek ile beraber binayı gezdi. Açılan yeni bilişim odasının fotoğrafını bir partili ile birlikte çeken Tezcan, binanın yeni halini beğendiğini söyledi. Tezcan, ilçedeki Taksim Gezi Parkı eylemleri ile ilgili İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek ve Kuşadası Belediye Başkan Vekili Murat Saraç’tan bilgi aldı. Kuşadalıların ve özellikle gençlerin yaşanan olaylara tepkisiz kalmadığını belirten Gürbilek, tüm Kuşadası’nın iş birliği içerisinde bir olay çıkmaması konusunda çalışmalar yaptıklarını kaydederek, “Kuşadası’nda çok büyük bir olay yaşanmadı. İlk gün 30 kadar genç TGB ağırlıklı olmak üzere yürümek istemiş, polis tarafından engellenmiş ve polis tarafından gruba müdahale edilmişti.

Onun dışında büyük bir olay yaşanmadı ve yaşanmaması için İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa çalışmalar yapıyoruz. Düzenlenen eylemlerde sadece gençlik kollarımızı bu konuda organize ediyoruz. Onun dışında hadi gelin eylem yapalım, toplanalım gibi bir çalışmamız ve müdahalemiz yok. Gençlerimiz sosyal medya aracılığı ile bu eylemleri düzenliyor” dedi. Tezcan, “Bundan sonra herkes bu süreci dikkate almak zorunda, bizimde bir siyasi parti olarak ve siyasetçilerinde dikkate alması gerekiyor. Bugün genel başkanım söylediği çok güzel bir söz var; bu gençleri, çocukları anlamamız gerekiyor.

30 yaşının altındaki gençler bunlar ve ne istiyorlar, bu gençleri yöneltmek, nasihat etmek değil anlamak zorundayız. Yani çok doğal, çok normal şeyler istiyorlar. Hayatıma müdahale etme, hayat tarzıma müdahale etmeyin diyorlar ve bugüne kadar bu çocuklar herhangi bir yerde örgütlenmiş değiller, gençlerimizi anlamak zorundayız” diye konuştu. Bülent Tezcan, gençlerin herhangi bir isim altında olmadan örgütlenip çeşitli yollar ile siyaset, muhalefet yapmalarının farklı bir siyaset biçimi olduğunu dile getirdi. Tezcan “Gazetede köşe yazarları şimdi diyor ki gençlik politikmiş diyor, biz gençleri a politik olarak biliyorduk diyorlar. Bizde bilmiyorduk, böyle bir gençlik örgütünü hiç kimse bilmiyordu. Siyasetçiler olarak bilmiyorduk, iktidar bilmiyordu, muhalefet bilmiyordu, yazarlar, aydınlar bilmiyordu. Bu yani politikanın tarifi değişiyor.

Bu bizim yıllardır bilenen eski genel merkez, il, ilçe, kadın kolları, gençlik kolları örgütlenmesinden farklı bir örgütlenme biçimi ve herkes buna ayak uydurmak zorunda. Bu iyi bir şey. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, çocukların şiddet dışında, şiddet gösteren çok sınırlı bir kesim var ama gençlerin şarkılar türküler söyleyerek, espri yaparak, yeni jargonda geyik yaparak siyaset yapmaları, muhalefet yapmaları güzel bir şey. Herkes buna ayak uydurmalı, siyasette buna ayak uydurmalı. Bu başka bir örgütlenme biçimi, bu farklı bir örgütlenme biçimi, bu bizim bugüne kadar bilgimiz, genel merkez, il, ilçe örgütlenmesi, gençlik, kadın kolları örgütlenmesi dışında bir şey. Daha özgür, daha serbest, daha kendiliğinden gelişen bir örgütlenme biçimi. Bundan sonra da bu artarak devam edecek. Bu iyi bir şey, bu ülkeyi özgürleştiren bir şey” şeklinde konuştu.