İş dünyasından sağ duyu çağrısı

Denizli Sanayici Tüccar ve İşadamları Platformu, Taksim Gezi Parkı direnişiyle ilgili olayları dikkat ve endişeyle takip ettiklerini belirterek, sağduyu çağrısında bulundu. Platform üyeleri Colossae Otel’de toplantı düzenledi. Platform Sözcülüğünü yapan Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, barış ve güvenin piyasalar ve toplum huzuru açısından son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Özer, "Türkiye'de elde edilen istikrar ve güven ortamına dayalı ekonomik gelişme ve performans hepimizin malumudur.

Bundan da memnunuz. Ama dünya nezdinde kritik olan bir yıldan, bir süreçten geçildiği de bir gerçektir. Siyasi istikrarla gelen ekonomik istikrarın yaşandığı bir dönemde meydana gelen toplumsal olaylar, bilhassa turizm faaliyetlerinin yoğunlaştığı şu günlerde ülkemizin itibarı ve imajına zarar veriyor. Kişilerin hukuk kuralları çerçevesinde taleplerini dile getirmesi, en tabi vatandaşlık hakkıdır. Ancak herkes sağduyulu olmalıdır. Hükümet, talepleri dikkate almalı, eylemci vatandaşlar da halkın mal ve mülküne zarar verilmemesi için hassasiyetlerini sürdürmelidir" dedi.

DENİZLİ'DE SÜKUNET

Necdet Özer, Denizli’de polis ile eylemci vatandaşlar arasında kavga çıkmaması, herhangi bir olayla Denizli’nin adının anılmamasının sevindirici olduğunu ifade etti. Özer, "Denizlililer ve Denizli Emniyet teşkilatı el ele, kol kola barış ve sükunet içinde davranmaktadır. Özellikle provokatörlere göz açtırmayan halkımız, demokratik haklarını kullanarak eylem yapmıştır. Bu duyarlılığıyla polisimizin de işini kolaylaştırdı. Başta Vali ve Emniyet Müdürü olmak üzere görevli polisler ile hak arayışı içinde olan Denizlili vatandaşlarımızı kutluyoruz. Kişilerin yasal çerçevede protesto gösterisi yapmaları çok normal karşılanmalıdır. Bu hoşgörü kültürünün, geniş bakış açısının, demokrasinin bir gereğidir. Bu ülke hepimizin. Güçlerimizi birleştirip ihtiyaç duyulan sinerjiyi yaratma bizim elimizde. Bu sürecin itidal, hoşgörü ve sukunet içinde, demokratik bir şekilde tamamlanması en büyük arzumuzdur. Tabi ki burada başta hükümet olmak üzere bütün siyasi parti genel başkanları, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarına çok önemli görevler düşmektedir. Bunun da bilincindeyiz. Bu bakımdan her kesimi karşılıklı saygı ve sorumluluk duygusu içinde itidalli ve sağduyulu olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.