Gezi'ye değil Başbakana gidin

Taksim Gezi Parkı eylemleriyle ilgili sessiz kaldığı için eleştirilen Hülya Avşar, sessizliğini bozdu. Avşar Kızı, sanatçıların Gezi Parkı’na değil, Başbakan Erdoğan’a gitmesi gerektiğini söyledi. Avşar Kızı, Gezi Parkı olaylarındaki tepkisizliğini eleştirenlere cevap vererek sessizliğini bozdu.

Barıştan ve sevgiden yana olduğunu, bu konularla ilgili susana da saygı gösterilmesi gerektiğini söyleyen Avşar Kızı, sanatçıların Gezi Parkı’na değil, Başbakan Erdoğan’a gitmesi gerektiğini açıkladı.

İşte Hülya Avşar’ın o sözleri:

"Görüyorum ki unutkan sandığımız halk biriktirmekteymiş, şaşkın ve mutluyum. Kendimi bu gençliğin elinde güvende hissediyorum gururluyum. Gençlikle Türk olmakla gurur duymak taraf olmak değildir, barıştan sevgiden yanayım. Madem demokrasi diyorsunuz o zaman susana da saygı duyun. Düşüncelerimle dostluklarım bakidir. Tamamen ortadayım, barış istiyorum o kadar. Kimseyi memnun etmek zorunda değilim. Gösteri yaparak durumdan yararlanmayacağım, siz de buna saygı duyacaksınız sevgili demokrasiden bahsedenler.

Beni böyle seven sevsin, gerisi önemli değil, ben neysem oyum. Sanatçının görevi toplanıp Başbakana gidip orta yolu bulmak olmalıdır. Bu yapılanlar doğru değil. Biz sanatçılar Gezi’ye değil Başbakana gitmeliyiz, aksi taktirde özür dileyecekse de dilemez insan psikolojisi. Eğer niyet barışsa. Daima demokrasiden yanayım sanatçının görevi arayı bulmaktır büyüklük budur. Herşey kötüye gidiyor ben barış için herkesin ayağına giderim."