Altay'da beklenen karar alındı

Altay’da Ömer Hızlıok başkanlığındaki yönetimin olağanüstü genel kurul kararı alması için başlatılan kampanya sonuca ulaştı.

250'den fazla imza toplanmasının ardından 22 Haziran'da, çoğunluk sağlanamaması durumunda 29 Haziran'da olağanüstü genel kurul yapılması yönünde karar alındı. Altay'ın hem idari hem sportif açıdan zor günler geçirdiğini, mevcut yönetimin başarılı olamadığını dile getiren camianın önde gelenleri ve taraftarlar kulübün 100. yılında ses getirecek güçlü bir yönetim kurulu oluşturulmasını arzu ediyor.

Kulübün ileri gelenleri bir süre önce DHA'dan Mustafa Köprülü'ye yaptıkları açıklamalarda şunları kaydetmişlerdi:

Erdinç ALTINYELEKLİOĞLU: "Altay her anlamda başarısız bir sezonu geride bıraktı. Yönetim bu tabloyu kabul edip kulübün önünü açmalıydı. Değişim zamanı gelmişti, çünkü dibe vurduk. Bizlerin tecrübesinden yararlanacak, proje üreten ve potansiyeli olan genç bir yönetim oluşturulmalı. Birlik ve beraberlik içinde hareket edecek bir oluşum şart."

Nafiz ZORLU: "Altay’ı bulunduğu durumdan kurtaracak en önemli isim Mustafa Denizli’dir. Tartışılmaz bir Altay sevgisi olan Denizli fedakarlık yapıp kulübün başına geçerse, yeniden eski günlerimize döneriz. Herkesin görevini Denizli belirlemeli, kimse de 'Ben daha önce başkandım şimdi niye bu görevdeyim?' dememeli."

Ahmet TAŞPINAR: "Yönetimin kongre kararı alması gerekiyordu. Yeni tüzükle kulübün anayasası değişti. Artık tüm kurullara önemli görevler düşecek. Genel kurula büyük ilgi gösterip 100. yılda güçlü yönetim kurma fırsatını kaçırmamalıyız."

Melih TANDOĞAN: "Altay’a 100. yılda başkan olacak kişi, yeni bir isim olmalı. Eski yönetimler çekişme içindeydi. Kimse, ’O varsa ben yokum’ dememeli. Tepki çekmeyecek, camianın tamamını kucaklayacak bir başkan seçilmeli."

Mehmet ERDOĞAN: "Kongreden önce genişletilmiş Divan Kurulu toplantısı yapılmalı. Hızlıok yeniden aday olmazsa genç bir arkadaşımız göreve gelmeli. Ancak ısrarını sürdürürse, Divan Kurulu toplanıp güçlü bir yönetim oluşturulmalı. Neler yapılması gerektiği tartışılmalı. Geç kalmamalıyız."

Ömer HIZLIOK: "Gerekirse kongrede yarışırız. Kazanırsak yarım kalan işlerimizi tamamlar, kaybedersek yeni yönetime başarı dileriz. Altay yeni yüzler kazanmalı. İmza kampanyasına destek verenler kulübü bugünlere getirdiler. Toplam borcumuz 15 milyon 900 bin TL. İki yıllık dönemimizde 950 bin TL borç yaptık. Altay’a yeni araziler kazandırdık ama yaptığımız olumlu işler hiç konuşulmadı, hep eleştirildik."