CHP'li vekil gazeteciyle tartıştı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Süheyl Batum, Dilek Akagün Yılmaz, Gürkut Acar, Tansu Özcan, Emre Köprülü, İsa Gök, Oktay Ekşi, Volkan Canalioğlu, Mehmet Siam Kesimoğlu, Doğan Şafak ve Şevki Kulkuloğlu, ’yolsuzluk davası’nı izlemek üzere Kayseri’ye geldi.

CHP il binasında heyet adına konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, açılan dava sonrasında verilecek karar neticesinde özür dilemeyeceklerini belirterek, “Bizim kimseye özür borcumuz yok. Kayseri Adliyesi’nde şu anda devam eden bir dava mevcut. Bu dava ile ilgili olarak yorumda bulunmak, davanın işleyişine zarar vereceğinden yorum yapmayacağız” dedi. Tezcan, İstanbul’da başlayıp diğer şehirlere de sıçrayan Gezi Parkı olayları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Tezcan, “Bir haftadır İstanbul’da ve diğer illerde demokratik bir itiraz var. Cumhurbaşkanı da, ‘Demokrasi sadece sandıktan ibaret değildir’ dedi. AK Parti iktidarı, bütün toplumu bir marangoz edasıyla dizayn etmeye çalışıyor. Türkiye, uzun zamandır bir baskı rejimi altında yaşıyor. Toplumun önemli bir kısmı bu baskıya karşı çıkmıştır. Gençler gerçek bir demokrasi istiyor. Yaşananlar demokratik bir isyandır. İbresini siyasete göre ayarlayan yargı sıkıntısı da var. Meydanlarda eğlenerek eylem yapan çocukları iktidarı yıkmakla nasıl suçlarsınız? Bu nasıl bir vicdandır? Türkiye demokrasisi umut verecek seviyeye geldi. Şu anki durumda korkulacak bir şey yok. Ortam, hükümetin iyi yönetemediğini gösterdi. Bu itiraz, hükümetin uygulamalarının huzur ortamını sağlayamadığını gösterdi. Başbakan istifa etmeli. Hükümet, barışçı bir iktidarın önünü açmalı” şeklinde konuştu.

BASIN MENSUPLARINA TEPKİ CHP

Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ise toplantı sonrası soru soran bazı basın mensuplarına tepki gösterdi. Kulkoğlu, “Burada bulunan gazeteci arkadaşlarımızın birçoğu işsiz kalmak üzere Basın İlan Kurumu’ndan verilmiş cezalar yüzünden. Kendi ekmeğinizin peşine düşmüyorsunuz, başkalarının şeyini güdüyorsunuz. 20 civarındaki gazeteden bir tanesine yaşama şansı verildi. Bu şehirde bir tek köşe yazarının bunu yazdığını görmedim. Kendi ekmeğinize sahip çıkın” dedi.

Kulkuloğlu, bir basın mensubu ile tartışarak, “Azıcık meslek onuru ile hareket edin. Meslek onuru ekmeğinizin de onurudur. Daha yeni vatandaşın parasıyla yurt dışına gittiniz. Büyükşehir Belediye Başkanının makamında bir saat önce öğütlediği soruları soruyorsunuz. Beraber yurt dışına Kayseri’nin parasıyla gidiyorsunuz. Kayseri’nin parasını yurt dışında yiyorsunuz. Ondan sonra gelip gazetecilik yapıyorsunuz” ifadelerini kullandı.