Erdoğan'ın posterini yaktılar

Mersin'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 17'inci Akdeniz Oyunları tesislerinin toplu açılışı için helikopterle geldiği saatlerde kent merkezinde bir grup Erdoğan'ın fotoğrafının yer aldığı pankartı indirip, ateşe verdi. Emek ve Demokrasi Platformu üyesi olduğu belirtilen yaklaşık 300 kişi, Gezi Parkı eylemlerine destek gösterilerinin sürdüğü Adnan Menderes Bulvarı'nda toplandı. Ellerinde Türk bayrakları bulunan göstericeler, 'Tayyip defol bu sokaklar bizim', 'Her yer Taksim her yer direniş', 'Taksim'de dövüşene bin selam', 'Diktatör Başbakan istemiyoruz' sloganları attı.

"UYANIŞI GÖRMEYENLER HESAP VERECEK"

Buradaki protestoculara hitap eden CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, "Kadın çapulcular, engelli çapulcular, çocuk çapulcular, hepiniz hoş geldiniz" dedi. Atıcı, ülkenin ötesine giden Avrupa'yı saran, Amerika'ya uzanan direnişi selamladığını söylerken şöyle dedi: "Bu uyanışı görmeyenler, görmek istemeyenler, bunun hesabını verecekler. Bu uyanış bir siyasi hareket değildir. Bu uyanış herhangi bir kitlenin tek başına bir hareketi değildir. Çok uzun zamandan beri özlediğimiz halk direnişidir. Halk uyanmıştır. Bu halkı uyandıran hiçbir siyasi istek değildir. Halk 'Benim yaşantıma karışma' diyor, artık hükümete... Halk diyor ki 'Benim kaç çocuk doğuracağıma sen karışamazsın. Benim ne içeceğime karışamazsın', 'Ben su da içerim, ayran da içerim gerekirse rakı da içerim. Hesap benim, hesabını ben veririm' diyor. Bu çığlıklar sadece hükümete yönelik değildir. Türkiye'de siyaset yapan, topluma önderlik yapan iktidar partisi de muhalefet partisi olarak bizler de bu mesajları almak zorundayız. Bu mesajların gereğini yerine getirmek zorundayız. Halkın sesini dinlemeyen bir iktidar ayakta kalamaz. Daha dün Mısır'da Libya'da halkın demokratik taleplerini duymazdan gelen, 'Asla ayakta kalamaz' diyen hükümet, bugün kulaklarını tıkamış. Sadece kulaklarını değil, yüreğini de tıkamış görünüyor. Ama biz o yürekleri de, kulakları da açmasını çok iyi biliriz."

ERDOĞAN PANKARTI YAKILDI

Daha sonra yeniden Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'na geçen eylemciler aynı sloganları atmayı sürdürdü. Yürüyüş sırasında sivil polislerle göstericiler arasında arbede çıktı. Yeniden yürüyüşe geçen eylemciler, kent merkezinden Silifke Caddesi'ne yöneldi. Eylemciler Müftü Köprüsü üzerinde asılı bulunan ve üzerinde Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu 'Sayın Başbakanımız Mersin'e hoş geldiniz' yazılı pankartı, indirdi. Eylemciler, yere attıkları pankartı ateşe vererek, yaktı. Ardından Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önüne ulaşan eylemciler, burada bir süre bekledikten sonra dağıldı.