TV'deki bilgi yarışmalarına bakınca

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ’’Televizyonlardaki bilgi yarışmalarına bakıldığında eğitimin kalitesinin nasıl dibe vurduğu anlaşılıyor’’ dedi.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Bozok Üniversitesi tarafından İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu adına yapılan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu Tarih, Kültür Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin temel atma törenine katılmak için Yozgat’a geldi.
Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüsü’nde gerçekleştirilen temel atma töreninde konuşan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, üniversitelerin toplumun lokomotifi olduğunu, toplumla bütünleşirlerse toplumla kaynaşır, toplumun ihtiyaç ve beklentilerine uygun insanları yetiştirebilirlerse üniversite yatırımından daha faydalı bir başka yatırımın söz konusu olmadığını belirterek, “Ancak üniversite dediğimizde sadece bina, tahta ve sıralardan ibaret değil, tam tersi üniversite değdiğiniz zaman kütüphanedir, araştırma merkezlerdir laboratuvarlardır, bunlardan yoksun olan bir üniversitenin içi boştur. Türkiye’de 165‘in üzerinde üniversite oldu. Nasıl Türkiye’nin 2023’te dünyanın ilk on ülkesi arasında olma hedefi varsa, bu üniversitenin de bir hedefi, bir iddiası olmalı. Diploma tek başına bir şey ifade etmez, bunu her yerden alırlar, her yerden verirler, hatta bir komşu ülkenin diplomalarını kabul etmiyoruz çünkü bir büroda doldurup veriyorlar. Türkiye’ye geldiğinde diplomam var diyorlar diploma bir şey ifade etmiyor. Türkiye ilk ona girecekse bence üniversite bir gelecek tasavvuru ortaya koymalı ve Türkiye’nin ilk on üniversitelerinden birisi haline gelmelidir. Yoksa üniversite Yozgat için sadece çok sayıda öğrencinin okuduğu ve çarşıdan alışveriş yapan kitleden ibaret kalacaksa bunun Türkiye’ye de Yozgat’a da hiçbir faydası olmaz” dedi.

"TELEVİZYONLARDAKİ BİLGİ YARIŞMALARINDA EĞİTİM KALİTESİ DİBE VURUYOR"
Televizyonlarda bilgi yarışmalarında eğitimde kalitenin nasıl dibe vurduğunun görüldüğünü ifade eden TBMM Başkanı Çiçek, “Özellikle tarih konusunda geçmişimizle ilgili üniversite bitirmiş, yemin ederek söylüyorum benim ortaokuldayken bildiğim bilgiler bile bilinmiyor. O zaman okur yazar sayımızı şuraya çıktı, buraya çıktı diye yüksek rakamları söylememizin hiçbir anlamı yok. Muhteva yoksa kuru kabuktan ibaret meyve tat vermez, tuz vermez. Onun için bu araştırma merkezi burada zengin bir kütüphane oluşu, burada eksiklerin giderilmesine yardımcı olur. Hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.
Yozgat’tan şehir dışında yaşayan çok fazla insanın bulunduğunu belirten TBMM Başkanı Çiçek, “Ekmeleddin Bey burada yaşamadı ama aradan bu kadar zaman geçmiş olmasına rağmen Yozgat’ı unutmadı. Belki de yapılabilecek en hayırlı hizmeti Yozgat’a kazandırmak suretiyle örnek bir hemşehri olduğunu gösterdi. Bu başkalarına da örnek olsun. Hayat sadece para kazanmak, şöhret kazanmak değil. Adam gibi yaşamak biraz da başkaları için de yaşamaktır. Belki de tümüyle başkaları için yaşamaktır. Onun için bu hizmetin buraya kazandırılması bence son derece önemli ve anlamlıdır. İnşallah imkanı olan, ilmi olan, serveti olan başka hemşehrilerimize de örnek olur. Kuru kuruya da Yozgatlılık olmuyor” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından TBMM Başkanı Çiçek, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’na plaket verdi. Daha sonra Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu Tarih ve Kültür Araştıma ve Uygulama Merkezi’nin temeli atıldı.
(