Torbalı Ticaret Odası TBMM’ye çıkarma yaptı

   TTO yöneticiler ve meclis üyeleri, önceki gün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) ziyaret etti. Torbalı heyeti, TBMM Meclis Başkan Vekili ve CHP İzmir Milletvekili Güldal Mumcu, MHP İzmir Milletvekili ve Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık ve İlknur Denizli’yi meclisteki makamlarında ziyaret etti. Ziyarette Torbalı’nın sorunları ve potansiyeli hakkında bilgi veren heyet, TTO'nun yeni dönem hedeflerini de anlatıp destek istedi. 12 kişiden oluşan Torbalı heyetinin TBMM’deki ilk görüşmesi, CHP’li Güldal Mumcu ile oldu. Aynı zamanda TBMM Meclis Başkan Vekili olan Mumcu’yu makamında ziyaret eden Torbalı heyeti, ilçenin ticari potansiyeli hakkında bilgi verdi.

  TTTO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun, Torbalı’nın çok önemli bir sanayi ve ticaret kenti olduğuna dikkat çekerek, “İzmir’in ekonomisinin adeta can damar olan Torbalı’da, dünya çapında birçok marka faaliyet göstermektedir. Sürekli gelişen bir cazibe merkeziyiz. Sizlerden, sürekli gelişime paralel olarak zaman zaman sıkıntıların yaşandığı Torbalımızın sorunlarının daha hızlı çözümü konusunda yardımcı olmanızı istiyoruz. Aynı şekilde zaman zaman üyelerimizin yaşadığı sıkıntılar da oluyor. Temennimiz, bu nokta da bizlere destek olmanız” dedi. Torbalı’yı yakından takip ettiğini söyleyen Milletvekili Mumcu, “Torbalı, benim seçim bölgemde olduğu için sık sık ziyaret ettiğim ve sorunları yerinde görme imkânı bulduğum bir ilçe. Gerek Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu gerekse de Torbalı Belediye Başkanı Sayın İsmail Uygur gerekli çalışmaları yapıyor. Sizlerin de desteği ile Torbalı için bundan sonraki süreçte de çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.  

“DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

  Torbalı heyeti AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık ve İlknur Denizli ile de görüştü. Eğitim hayatının bir kısmını geçirdiği Torbalı’dan gelen heyeti sıcak bir şekilde karşılayan Aşlık, ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. TTO Meclis Başkanı Behçet Çınar, “Sayın Aşlık, geçtiğimiz dönem Torbalı’nın sorunları noktasında bizlere her zaman yardımcı oldu. İlçemizin sıkıntılarının çözümünde her zaman aktif rol aldı. Çok teşekkür ediyoruz” dedi. Aşlık ise, “Ben her zaman Torbalı’nın vekiliyim diyorum. Bugüne kadar hep yanında olduk, bundan sonra da Torbalı için hep yanınızdayız” şeklinde konuştu. İlknur Denizli görüşmesi de oldukça samimi bir havada gerçekleşti. Kendisi de iş aleminin içinde olan Denizli’nin Torbalı Ticaret Odası’nın geçmişteki etkinliklerine katıldığına dikkat çeken Behçet Çınar, yeni dönem için de vekilden destek istedi. Denizli, “Torbalı’yı çok iyi biliyorum. Sanayisi ile yıldızı parlayan bir ilçeye destek olabilmek beni mutlu eder” dedi.

VURAL'A TEŞEKKÜR EDİLDİ

  MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile yapılan görüşmede, geçtiğimiz dönem TTO’ya gösterdiği yakın alakadan dolayı teşekkür edildi. TTO Başkanı Olgun, “Sayın Vural’a ilettiğimiz her talebimiz anında cevap buldu. Yeni dönemde kendisinin desteği ile gerek ilçe için, gerekse de üyelerimiz için çalışacağız” diye konuştu. Ziyarette son dönemde yaşanan Gezi Parkı olayları ve tüm dünyanın gündemine taşınan protestolar da gündeme geldi. Üzücü olayların yaşandığı Gezi Parkı protestolarında MHP’nin tavrının ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin gösterdiği sağduyunun takdire şayan olduğunu söyleyen Olgun, Vural’a, “Şahsınızda Sayın Devlet Bahçeli’ye şükranlarımızı sunuyoruz. Büyük devletler zaman zaman sıkıntılar yaşar. Devlet adamlığı da böyle sıkıntılı günlerde ortaya çıkar. Sayın Bahçeli önemli bir devlet adamı olduğunu, bu sıkıntılı günlerde gösterdiği olgunluk ile ortaya koymuştur” dedi.