Hem proje hem İK zirvesi

Gençler, yaratıcılığın sınırlarını zorluyor adeta bir koltukta iki karpuz taşıyorlar. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin İnsan Kaynakları Kulübü ile Endüstri Mühendisliği Topluluğu el ele verdi. İzmir ve çevresindeki firmalar için üretilen projeler ile özgeçmişlerin insan kaynakları yetkililerine verildiği, mülakatlara katıldıkları canlı bir etkinlik ortaya çıktı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü ve Endüstri Sistemleri Topluluğu  ilk proje fuarını gerçekleştirdi. Son sınıf öğrencileri, firma temsilcilerine şirketler için hazırladıkları projelerini sundu. Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Arslan Örnek, “Etkinliğin amacı bölümün İzmir ve çevresindeki firmalar için gerçekleştirdiği projelerin tanıtılması, sanayi ile bağlantıların artırılmasıydı. Kulüplerin böylesine bilimsel bir çalışmayı şenlik havasında iyi bir organizasyona dönüştürmelerinden dolayı tebrik ediyorum” dedi.

İnsan Kaynakları Kulübünün hazırladığı bölümde ise Hugo Boss şirketi işe alım süreçleri başta olmak üzere şirket tanıtımını gerçekleştirdi. Ardından daha önce yaptığı CV elemesine istinaden işe alım mülakatı gerçekleştirdi.  İkinci konuk şirket ise Unilever idi. Oldukça talep gören sunumu öğrenciler dikkatle dinledi.

İnsan Kaynakları Kulüp Başkanı Hande Ödev “Amacımız mezuniyetten sonraki iş seçiminde öğrencilerin daha bilinçli bir şekilde başvuru yapmasını ve sektörde öncü şirketleri daha yakından tanımasını sağlamaktı” şeklinde konuşarak, İzmir Ekonomi Üniversitesinde bu organizasyonların devam edeceğini söyledi.

Bosch, CMS Jant ve Makine Sanayi A.Ş., Coca-Cola İçecek, Delphi, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Egeria, ESHOT, İnci Akü, Kansai Altan Boya Sanayi A.Ş., Philip Morris, Renkler Makina Yedek Parça, Türk Tuborg, TAV, JTI Türkiye,  Akzo Nobel, Unilever, DYO, BİMAR, Hugo Boss, Tesco Kipa, ve IAS şirketlerinden yetkililer öğrenciler  ile buluştu. Etkinlik kapsamında Endüstri Mühendisliği son sınıf öğrencileri bitirme projelerini posterlerle sundular. Günün sonunda en iyi üç poster seçildi. Birinciliği Karmaşık bir üretim planlama sürecinin analiz ve optimizasyonu posteriyle Bosch proje grubu (Melda Aytekin, İlayda Kurtuluş, Sevim Seferoğlu, Gözde Akdeniz ve Nihat Aydın) kazandı. İkinciliği Yalın üretim tekniklerinin uygulamaları posteriyle Philip Morris ekibi (Yeşim Deniz Özkan, Ece Akbil, Aytunç Serdal ve Gizem Halil) aldı. Üçüncülüğü ise Depo yerleşim optimizasyon projesi  posteri ile Kansai Altan ekibi (Keremcan Coşar, Adil Oğuz ve Ceren Bayat) aldı.