Polise ''terör örgütü'' benzetmesi

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Ankara’daki Gezi Parkı eylemlerinde yaralanan Ethem Sarısülük’ün ailesiyle birlikte basın toplantısı düzenlendi. Aygün, "Polis terör örgütüne dönüşmüş durumda. Polis Tayyip Erdoğan’ın muhafızı olabilir, ama bu haliyle halkın polisi olamaz” dedi.

Aygün, Ankara’daki Gezi Parkı eylemlerinde ağır yaralanan Ethem Sarısülük’ün ailesi ve avukatları ile birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük, Numune Hastanesi’nde tedavi gören kardeşinin durumuyla ilgili doktorların ümitsiz konuştuğunu ve ömrünün çok az kaldığını söylediklerini ifade etti.

Başbakan Erdoğan’ın eylemleri yapanları marjinal grup olarak nitelendirmesini anımsatan Sarısülük, “Bu ülkeyi sevmek marjinallikse ben de marjinalim. Benim kardeşim türban yasağında da en önde mücadele eden bir insandı” diye konuştu.

Sarısülük, kardeşinin beyin ölümü gerçekleşmesi durumunda organlarını bağışlayacaklarını bildirdi. Ailenin avukatı Kazım Bayraktar ise, tanıkların anlatımlarına göre Sarısülük’ün polis kurşunuyla vurulduğunu ileri sürdü.

Bayraktar, konuya ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulundukları ve henüz olayı gerçekleştiren polis ile ilgili herhangi bir işlem yapılmadığını iddia etti.

CHP Tunceli milletvekili Aygün ise, “Polis terör örgütüne dönüşmüş durumda. Polis Tayyip Erdoğan’ın muhafızı olabilir, ama bu haliyle halkın polisi olamaz” dedi.

Öte yandan, Aygün Gezi Parkı olaylarında şehit olan polisle ilgili attığı tweet ile ilgili soru soran gazeteciye tepki gösterdi. Aygün, konunun bu olmadığını belirterek soruyu yanıtlamadı.