Barajda kaybolan gencin ceseti bulundu

Denizli’nin Buldan İlçesi’ne bağlı Alacaoğlu Köyü yakınındaki Derbent Baraj Göleti’nde arkadaşlarıyla yüzerken kaybolan 18 yaşındaki Ahmet Öz’ün cesedi bulundu.

Manisa’nın Sarıgöl İlçesi’ne bağlı Şeyh Davutlar Köyü’nde oturan Ahmet Öz, dün bir grup arkadaşıyla Denizli’nin Buldan İlçesi’ndeki Derbent Baraj Göleti’ne yüzmeye gitti. Öz ve arkadaşları yüzerken, bir anda gölde gözden kayboldu. Arkadaşlarının kısa süreli arama çabaları sonuç vermeyince, durum Buldan İlçe Jandarma Komutanlığı’na bildirdi.

Daha sonra baraja gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma ekibi ile Denizli Belediyesi itfaiye ekibinden oluşan dalgıçlar arama çalışması başlattı. Dalgıçlar, kayıp olan Ahmet Öz’ün cesedini akşama kadar aradı ancak bulamadı. Karanlığın çökmesiyle çalışmalara ara verildi. Bugün sabah saatlerinde dalgıçlar baraja giderek tekrar arama çalışması başlattı. Yaklaşık 1 saat süren çalışma sonrası dalgıçlar, Ahmet Öz’ün cansız bedenini bularak sudan çıkardı. Ahmet Öz’ün cesedi, Buldan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarmanın olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.