Ajan provokatörler var

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR /MANİSA

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Gezi Parkı eylemlerinin ardında toplum mühendislerinin, ajan provokatörlerin olduuğunu savundu.

Gezi Parkı eylemlerinin ağaç, böcek ve doğa sevgisi için yapılmadığını ifade eden Özdağ, şöyle dedi: ''Ebette ki çevre ve doğa sevgisi açısından duyarlı olan vatandaşlar da vardı ama, bu bir toplumsal mühendislik olayıdır. Bu olayın içinde ajan provokatörler vardır.

Türkiye’nin 49 ilinde yapılan eylemler ve 70 trilyona mal olan zararlar, aşırı sol Marksist, Leninist, Maocu örgütlerin örgütlenmesinin neticesi olabilir. Ama olayın daha arka planını görmek lazım. Buzdağının görünmeyen kısmının arka planına, Adalet ve Kalkınma Partisinden sandıkta hesap soramayanların 'sokakta hesap sorabiliriz’ düşüncesinin yansıdığını görüyorum. Gezi Parkı olaylarının bir başka boyutu '30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını AK Partinin elinden alabilir miyiz'in bir senaryosu ve provasıdır. Bu yapı bu plan için dizayn edilmiştir. Dikkatleri bu yöne çekmek istiyorum."

BEDAVA BİRA

Taksim meydanında bedava bira dağıtıldığını öne süren Özdağ, "Bu bedava biraları kim dağıtmaktadır, kimler dağıttırmaktadır, sponsoru kimdir? Bedava içki dağıtımının çıkardığımız alkol yasasıyla alakası var mıdır? Alkol baronlarının dağıtımda etkisi var mıdır? Bu soruda sorulması gereken sorulardan bir tanesidir. Bu dikkat çekici husus milletimin takdirine sunuyorum" ifadesini kullandı.

ÖZEL’DEN YANIT GELDİ

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi. Özel şöyle dedi:

"Ülkemizin yaklaşık iki haftadır içinde bulunduğu süreçte, hepimizin yakından takip ettiği Gezi Parkı eylemleri ile ilgili olarak bizler sağduyu hakim olacak diye beklerken, halkın sesini duymaktan rahatsız olanlar ve en başta ülkenin Başbakan’ı sağduyuyu elden bırakıyor ve en demokratik taleplere karşılık şiddet dilini hiç çekinmeden kullanmayı seçiyor. Açıkça ve utanmadan vatandaşlarına göz dağı veriyor ve bu eylemlerin müsebbibi o 'ben bilirim’ tavrından bir adım dahi geri atmıyor. Başbakan, yapılan eylemlerden ders almak ve halkın sesini duymak yerine, kendisine karşı yöneltilen eleştirileri mahalle mahalle gezerek cevaplıyor, üstelik hiç çekinmeden vatandaşlarını tehdit ediyor.

Böyle bir ortamda, 75 milyonun gözünün içine baka baka yalan konuşan Başbakan’ın söylemlerini de arkasına alan Selçuk Özdağ gibi siyasetçilerin ise 'fırsatı kaçırmayayım' düşüncesi içinde hareket ettikleri aşikardır. Sayın Özdağ bilmelidir ki, olaylara fitne ve hile ile yaklaşanların oyununa bu millet bir daha gelmeyecektir. Bugüne kadar manevi ve dini değerlerimizi siyasetlerine alet etmiş olanlar ve Sayın Özdağ, son açıklamaları ile bir kez daha kamuoyunu yanıltma ve mesnetsiz iddialarla vatandaşlarımızı maniple etme gayreti içinde olduklarını göstermişlerdir."