Konak'ta engelsiz sergi

Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi iki engelli öğrencinin resim ve heykel çalışmalarına ev sahipliği yaptı. Konak Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinden Mehmet Sıtkı Gülfidan ile Özlem Öder, karakalem portre ve heykel çalışmalarıyla izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Serginin açılışına katılan, Milli Eğitim Şube Müdürü İsrafil Doğru, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Serdal Özgözgü, Okul Müdürü Ercan Mermer, öğretmen, öğrenci ve sanatseverlerin katıldığı sergi büyük beğeni topladı.

Resim öğretmeni Sermin Özolçum, öğrenme zorluğu yaşayan öğrencilerin resme ve el sanatlarına büyük yetenekleri olduğunu kaydederek, “Henüz yolun başında ve engelli olmalarına rağmen her iki öğrencimiz de çok başarılı çalışmalar ortaya koydu” dedi. İki yıldır resim yapmaya başladığını söyleyen Mehmet Sıtkı Gülfidan genellikle karakalem portre çalıştığını ve ilk sergisi olduğunu belirterek, “Çok mutluyum. Bu alanda ilerlemek istiyorum.

Resim yapmayı çok seviyorum” dedi. Özlem Öder ise, çalışmalarını İzmir Resim Heykel Müzesi atölyesinde yaptığını belirterek, “Grafon kağıdı, tel gibi malzemelerle çeşitli figürler yapıyorum. Küçüklüğümden bu yana resim ve heykel sanatına çok meraklıyım. Bu alanda ilerlemeye devam edeceğim” diye konuştu. Okul Müdürü Ercan Mermer, öğrencilerine ve kendilerin destek olan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’a teşekkür etti.