YÖK Başkanı: Sürece katkı koymalıyız

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde düzenlenen Üniversiteler Bölge Toplantısı çerçevesinde 16 üniversitenin öğrenci konseyi başkanıyla bir araya gelen Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, "Çözüm sürecinde, bu ülkenin aydınlarının, öğrencilerinin, akademisyenlerinin birlikte hareket etmesi, sürece katkı sunması önemli" dedi.

Türkler Beldesi'nde önce rektörlerle bir araya gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, ardından Bölge Üniversiteleri Öğrenci Konseyi Başkanları ile bir araya geldi.

Toplantıya, Türkiye Öğrenci Konseyi Başkan Vekili Feyzullah Tecirli ile 16 üniversitenin öğrenci konseyi başkanları katıldı.

Toplantının basına açık bölümünde konuşan Prof. Dr. Çetinsaya, 2012 yılından beri belli üniversitelere giderek bölge üniversitelerinin öğrenci konseyi temsilcileriyle bir araya geldiklerini belirtti. Rektör, öğretim üyeleri ve öğrencilerle yaptıkları bölge toplantıları sayesinde diyalog halinde olduklarını anlatan Prof. Dr. Çetinsaya, toplantılarda öğrenci ve üniversitelerin sorunlarını tartışarak çözüm önerileri ortaya koyduklarını vurguladı.

'SÜRECE KATKI KOYMALIYIZ'

Tüm paydaşlarla toplanmayı ve çalışmaları değerlendirmeyi önemsediklerine değinen Prof. Dr. Çetinsaya, bu kapsamda Alanya'da rektörler, öğretim üyeleri, öğrenci ve öğrenci konsey başkanlarıyla buluştuklarını kaydetti. PKK terör örgütünün silah bırakması için devam eden çözüm sürecine dikkati çeken Prof. Dr. Çetinsaya, "Türkiye önemli bir dönüm noktasından geçmekte. Bu sürece Türkiye'nin üniversiteleri, vatandaşları, aydınları olarak mutlaka katkı sağlamalıyız. Çözüm sürecinde, bu ülkenin aydınlarının, öğrencilerinin, akademisyenlerinin birlikte hareket etmesi, sürece katkı sunması önemli" diye konuştu. Ülkenin içinde bulunduğu süreçte üniversitelere ve öğrencilere büyük görevler düştüğünü vurgulayan Prof. Dr. Çetinsaya, çözüm sürecine katkıda bulunulması noktasında kampüslerin, dershanelerin, toplumun birer laboratuvar olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.