Mucit gençler robot kampında

Gediz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, bilime ve teknolojiye meraklı liselileri teşvik etmek için bir kez daha kolları sıvadı. Gediz Üniversitesi Robot Yarışması’nın (ROBOGED) 2’ncisi gerçekleştirildi. Atatürk Lisesi, İzmir Fen Lisesi, Saint Joseph Koleji, Yamanlar Fen Lisesi, Bornova Anadolu Lisesi, Karşıyaka Anadolu Lisesi, 60. Yıl Anadolu Lisesi, Mazhar Zorlu Anadolu Teknik ve Plastik Endüstri Meslek Lisesi, Özel Ege Koleji ile Özel Bornova Koleji katıldı.

Robot teknolojilerine ilgi duyan İzmirli 60 öğrenci, ilkinde olduğu gibi yine ABD’li gençlerle buluşturuldu. Esnek zekalı insansı robot teknolojisinin kullanıldığı uluslararası yarışmalarda dereceleri bulunan Orlando Bilim Okulları öğrencileriyle birlikte kampa girildi. Onlara Gediz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinden ve Mekatronik Programı’ndan akademisyenler ile öğrenciler de eşlik etti. Asus Bilgisayar’ın katkı verdiği organizasyonda, her lise bir hafta içinde kendi robotunu hazırlayacak, ardından da arenaya çıkılacak. Liselilerin yaratıcılıklarını ortaya koyacakları robotlar yarıştırılacak.

Yarının bilim insanları Gediz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Batar, geleceğin bilim insanlarını ülkemize ve insanlığa kazandırmaya çalıştıklarını açıkladı. Prof. Dr. Batar, “Bilime, teknolojiye meraklı çocuklarımızın her zaman yanındayız, onlara her konuda destek olacağız. Yeter ki bilimde çığır açacak, Türkiyemizi teknoloji üretip dünyaya satan ülke haline getirecek insanlar yetişsin” dedi.