Altay'da kongre öncesi sürpriz öneri

İzmir'in tarihi çınarı Altay, bir yandan 2014'te 100. kuruluş yıl dönümünü kutlamaya bir yandan 22 ya da 29 Haziran'da yapılacak olağanüstü genel kurula hazırlanıyor. Camiada kulübü 100. yılında temsil edecek yönetim kurulunun belirlenmesine ilişkin hareketlilik devam ediyor.

Olağanüstü genel kurul kararı almaya, toplanan imzalarla mecbur bırakılan Ömer Hızlıok, yeniden aday olmaya hazırlanırken, eski başkanlardan Niyazi Konuşmaz'ın yeniden liste hazırlayabileceği, yine eski başkanlardan Mehmet Erdoğan'ın yanı sıra Aslan Savaşan, Cihangir Marmara gibi isimlerin de başkanlığa soyunabileceği kulislerde konuşuluyor.

Bu süreç devam ederken, kulübün yakın tarihinin en renkli başkanlarından biri olan Nafiz Zorlu, radikal bir öneri ortaya koymaya hazırlanıyor. Bir süre önce ''Mustafa Denizli önderliğinde Altay 100. yıla girsin'' teklifini dillendiren Zorlu, mevcut şartlarda Denizli'nin bu öneriye olumlu karşılık vermeyebileceği ihtimalini değerlendiriyor.

Altay'ın her zaman ilklerin kulübü olduğunu vurgulayan Zorlu, yine siyah beyazlıların yetiştirdiği bir değer olan Reha Kapsal'ın benzer bir role soyunabileceğini düşünüyor. Zorlu'nun bu projesini Kapsal ile paylaştığı, önümüzdeki günlerde bu konuda yeni gelişmelerin yaşanabileceği öğerenildi.