İZSU'dan 1.2 milyon liralık proje

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2004 yılında sınırlarına dahil olan ilçelerde gerçekleştireceği yeni içme suyu yatırımları için ‘İçme Suyu Master Planı’ hazırlıyor. Proje 1.2 milyon liraya mal olacak.

2004 yılında çıkan 5216 Sayılı Belediye Yasası ile sınırları genişleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuruluşundan bu yana yatırım yüzü görmeyen pek çok ilçe, belde ve köyü yeni içme suyu şebekesine kavuşturdu.

Kanallar yenilenirken, en büyük problemlerden biri olan evsel atık su arıtma tesisleri kurularak çevre kirliliğine son verildi. Şimdi sıra, bu bölgelerde yaşanabilecek muhtemel su sıkıntısına karşı yeni yol haritası oluşturmaya geldi. Aralarında inşaat, makine, çevre, meteoroloji, harita, jeoloji ve elektronik mühendislerinin bulunduğu bir grupla çalışmaya başlayan İZSU Genel Müdürlüğü,

“İzmir İçme Suyu Projesi Master Plan Raporu”nu hazırlamak üzere düğmeye bastı. Bu çalışma kapsamında, Kemalpaşa, Menemen, Urla, Bayındır, Aliağa, Foça, Menderes, Seferihisar, Selçuk ve Torbalı’daki mevcut yer altı ve yüzeysel su kaynakları tespit edilerek potansiyellerinin belirleneceğini kaydeden İZSU yetkilileri, sonraki yıllarda oluşabilecek su ihtiyacının tespitini yaparak kurulması gereken yeni tesislerin ekonomik ve teknik koşullarını da masaya yatıracak. Çalışma kapsamında, aynı zamanda master plan çerçevesinde İzmir merkezinden çevre yerleşimlere su aktarım olanakları incelenirken, yeni baraj yatırımı yapılabilecek yerler de tespit edilecek. Master plan tamamlandıktan sonra uygulama projeleri hazırlanarak yatırımlara başlanacak. Proje, 1 milyon 200 bin liraya mal olacak.