Dünya ikinci kez İzmir Üniversitesi'nde buluşacak

Dil ve İletişim Çalışmaları Enstitüsü’nün öncülüğünde, İzmir Üniversitesi’nin (İZÜ) desteği ile düzenlenen 2. Uluslararası Dil ve İletişim Sempozyumu, “Yenilikleri Keşif” teması ile 17-19 Haziran tarihlerinde yapılacak. İletişim ve Dil Bilimleri alanının geniş perspektifinde gerçekleştirilecek tüm projelerin geleceğe yapılacak en değerli yatırım olduğu öngörüsüyle Dil ve İletişim Çalışmaları Enstitüsü’nün öncülüğünde, İZÜ'nün desteği ile düzenlenen 2. Uluslararası Dil ve İletişim Sempozyumu, “Yenilikleri Keşif” başlığı ile 17-19 Haziran tarihlerinde İzmir’de yapılacak.

55 ülkeden 600 katılımcının bir araya geleceği sempozyumda hem ulusal, hem de uluslararası düzeyde disiplinler arası dil, edebiyat, tarih ve iletişim çalışmaları alanında araştırma yönelimleri ve sorunları üzerinde odaklanmış ve eğitim, ekonomi, sosyoloji ve diğer tüm ilgili branşlar gibi farklı alanlardaki teori, politika ve uygulama sonuçları değerlendirilecek. Yurtdışında 46 katılımcının bir araya gelmesi ile oluşacak sergi ve kısa film gösteriminin ardından yapılacak söyleşi ile renklenecek sempozyuma geçen sene, 46 ülkeden 300’den fazla akademisyen katılarak sunumu yapmıştı.

İZÜ’den Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş, Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Zafer Parlak, Yrd. Doç. Dr. İzzettin Kök ve Yrd. Doç. Dr. Nazife Aydınoğlu’nun Bilimsel Komite’de yer aldığı sempozyumda, London Metropolitan Üniversitesi’nden Prof. Ezendu Ariwa davetli konuşmacı olacak. Uluslararası bir forum sağlayarak, dil, iletişim bilimleri, tarih, ekonomi, edebiyat, sosyoloji, eğitim, bilişim ve internet, sanat ve ilgili tüm alt alanlar arasında karmaşık bağlantılar üzerine tartışmaları teşvik etmeyi amaçlayan sempozyum, paralel oturumlarda düzenlenen panel, çalıştay ve sergiler ile yoğun bir programa sahip.