Gezi Parkı için kıyamet koptu ama...

Taksim Gezi Parkı’nda ağaçların kesilmesi nedeniyle başlayan olaylar sürerken, Bakırköy’de bulunan Millet Parkı’nda ise çok sayıda ağaç çevre düzenlemesi nedeniyle kesildi.

Önceleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Bakırköy Kartaltepe Mahallesi’nde bulunan Millet Parkı, bir süre öne mahkeme kararıyla Bakırköy Belediyesi’ne geçti. Bakırköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ise parkta düzenlemeye gitti. Yapılan düzenleme nedeniyle parkta bulunan birçok ağaç kesilirken, yerlerine kaldırım taşları döşenmeye başladı. Gezi Parkı’nda ağaçların kesilmesi nedeniyle başlayan olaylar sürerken, Bakırköy’de ağaçların çevre düzenlemesine kurban edilmesi vatandaşların da tepkisini çekti.

Mahalle sakini Fatma Aksoy, duruma tepki göstererek, “Ağaçlar kesildi. Plan hiç güzel değil beğenmiyoruz. Gelip belediye başkanımız ‘arkadaşlar siz ne diyorsunuz diye bize sormalıydı. Biz parkta oturuyoruz devamlı. Şimdi ben oraya gidiyorum ama çok fena oldu. Projeyi de hiç beğenmedik. Çam ağaçları yok ve ağaçlar kesildiği gibi bir de yerlerine ağaç dikmeyi de düşünmediler. Başkanımız gelsin konuşalım” dedi.