AP'deki sosyalist grup, AB Bakanına kızdı

AP Sosyalist/Demokrat Grubu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın cuma günü Avrupa Parlamentosu’na yönelik yaptığı sert yazılı açıklamaya yanıt verdi.

Karma Parlamento Komisyonu Üyelerinden Maria Eleni Koppa ve Richard Howitt tarafından S&D adına hazırlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"En büyük görevi ve sorumluluğu ülkesini AB istikametinde ilerletmek olan Türk politikacının seçmiş olduğu kelimeler, kendisinin ve bizim görevimizi sadece zorlaştırmıştır. Önümüzdeki hafta Ankara’da diğer partiler de dahil olmak üzere tüm taraflar olarak bir araya geleceğiz.

Orada Bakan Bağış ve çalışma arkadaşlarının da katılacağı tartışmalarda, her iki tarafın da nezaket ve saygı çerçevesinde kalmasını umuyoruz. Bizim Türk yetkililerinin protestolara verdikleri tepkiler karşısındaki endişemiz, onların kendi fikirlerine uymayan ancak demokratik şekilde ifade edilen fikirlerle nasıl baş ettikleri meselesiyle ilgilidir. Bunu belirtmekten üzüntü duyuyoruz ancak yaptığı açıklamayla Sayın Bağış, meselenin çözümünden ziyade problemin kendisine katkı yapıyor gibi görünmektedir."