Akil insanların Denizli temasları

Akil Adamlar Ege Grubu’nda yer alan Avni Özgürel, Fehmi Koru ve Hasan Karakaya, Çözüm Süreci kapsamında Denizli’de temaslarda bulundu.

Heyet üyeleri sabah saatlerinde dokuması ile ünlü Buldan ilçesine geldi. Burada esnafla sohbet eden heyet üyeleri, alışveriş de yaptı. Yürüyüş boyunca esnafla çözüm süreci ile ilgili sohbet eden üyelere bazı vatandaşlar destek verirken, bazı vatandaşlar da karşı çıktı.

Heyet üyeleri daha sonra bir atölyeye giderek incelemelerde bulundular. Burada konuşan heyet üyesi Fehmi Koru, Denizli’de çok sıcak karşılaştıklarını belirterek,

’’Hem heyete ilgi var. Hem de barış süreci için istek var. Buradaki insanımız Türkiye’ye yansıyacak olan barış havasından kendilerinin de yararlanacağını biliyor. Vatandaşlarımız barışçı misyonu destekliyor’’ dedi. Atölye gezisinin ardından heyet üyeleri geziye devam etti.

Yürüyüş esnasında Buldan'ın eski Belediye Başkanı Temel Başbuğ ile Avni Özgürel arasında tartışma yaşandı. Terör örgütünün isteklerinin hayata geçirildiğini ifade eden Temel Başbuğ’a Avni Özgürel kendilerinin herkesi dinlemek için yola çıktıklarını söyledi.

Heyetin insanların algılarıyla oynadığını iddia eden Başbuğ, ’’Maalesef Öcalan’la müzakere yapılıyor. Onun söyledikleri hayata geçiriliyor. İnsanların düşüncesi sizin gibi değil. Siz buraya neden geldiniz? Bazı heyet üyeleri bayrakla ilgili konuşuyor. Bunların olmaması lazım’’ dedi. Daha sonra Ağam Kebap Salonu’nda öğle yemeği yiyen heyet üyelerini dışarıda 10 kişilik bir grup protesto etti. Heyet üyeleri kebap salonunun arka kapısından çıkmak zorunda kalırken, araca bindikleri esnada 10 kişilik grup, Türk bayrağı açtı. Heyet üyelerini taşıyan minibüs polis eskortu eşliğinde olay yerinden uzaklaşırken, grup da daha sonra olaysız şekilde dağıldı.